elo my frenz..

Luv u

Daisypath Anniversary tickers

Selasa, 30 Jun 2009

ape aku wat cuti dua hari?????



cuti sekolah....bila tak cuti nak cuti tapi bila dah cuti,boring plak dok rumah. nak lik kampung,rasa malas nak drive.cuti pun dua hari jek.dah la biler petang jek asyik hujan lebat,siap ada guruh kilat lagi.aku nie penakut ckit ngan guruh kilat nie.dah la aku nie lau lik dari kampung tu mesti petang.tak reti-reti nak lik awal. sepanjang dua hari cuti tu,aku terperap je la kat rumah.ape yang aku buat?ha...bagi korang yang tak tahu nak gi mana and nak bertapa kat rumah jek sepanjang cuti,ikut ar jadual aku nie..




-bangun pagi kadang-kadang awal kadang-kadang lambat(biasa ar cuti)


-buat senaman tangan (basuh baju ler,lau rajin basuh ar selimut,cadar,lgsir ape2 jek)


-masak(wat sarapan merangkap makan tengah hari n mkn malam)


-layan citer katun(time cuti memang bayak giler citer katun.layan ar,mesti best)


-ngadap laptop.(main game,layan lagu,wat keje dan hobi terbaru aku,menulis novel dan cite2 ngarut.seronok beb bila mula menulis novel nie rasa taknak berenti jek)


-ngadap laptop semalam sempat gak aku posing2 depan laptop aku..
-petang plak wat ayor kopi putih panas. memang sedap...

-cek kete.tengok ape yang patut.lau tak tahu pasal enjin pun buat2 ar macam tahu hehehe


-kul 5 petang,jadual aku setiap hari,melayan citer spongebob squarepants. sampai dah boleh hafal citer tu..


-panaskan semula makanan pagi tadi and makan.


-malam plak layan tv tak pun layan dvd. lau boring aku sambung ar wat novel aku yang mengarut tu.
sebab tu kadang-kadang aku tak boring pun dok rumah.kawan-kawan aku cakap,lau aku tetiba beria sangat nak ikut dorang jalan-jalan mesti "beris"...tak baek betul...tapi kadang2 tu memang 'ter' betul pun hehehe

Sabtu, 27 Jun 2009

layan ar mirae....


video


lagu nie memberi seribu satu kenangan kat aku..kenangan lalu amat sukar dilupakan..apa kan daya..kehendak aku sume salah,kehendak orang lain sume betul..biasa ar..'aku yang terpinggir'....

Jumaat, 26 Jun 2009

saje jer boring2........

Elo...bertemu kembali...boring ar...tensen pun ader gak tapi nak wat camner..dah memang kerja cikgu nie memang susah..bersyukur ar dapat jadi cikgu.orang kat luar tu beribu-ribu nak jadi cikgu tapi tak dapat....

Sekolah aku nie mungkin tak sama ar jadual masuk macam sekolah lain. aku tengok cikgu sebelah rumah aku tu rilex jek kul 7.15 baru g school sebab dorang masuk kul 7.35. sekolah aku nie lain sikit. kul 7.00 pagi sharp mesti dah ada kat tapak perhimpunan. lau hari Isnin tu biasa ar,perhimpunan pagi. tapi hari Selasa,Rabu ngan Khamis pun kena gak beratur..korang bayangkan la, kul baper kita org dah kena ada kat sekolah..Best giler woo...menghirup udara pagi yang segar dan nyaman hakhakhak...

Blog aku dah makin cantik dah sekarang nie hehehe(angkat bakul sendiri la plak)...tapi bukan aku ar yang buat. akak ipar aku yang tolong modified.biasa ar,saya budak baru belajar hehehe Akak ipar aku memang best giler ar..sporting,best, dan best giler...hehehe.. terima kasih ar kak mas, dah cantik dah teratak buruk(dulu r) nie...sekarang dah jadi bungalow dah kihkihkih

Selasa, 23 Jun 2009

jom kenal 'kenon fruit' aku.....

holaaaa....mari cni aku kenalkan dua orang 'kenon fruit' aku. bebudak dua orang nie anak kepada abang-abang aku...


ha...yang nie namanyer Adriana Natalia Amylea..pehhhh panjang giler namanya..baby Adriana yg cerdik nie lahir pada 24 Mac 2009(agaknye la,aku pun ingat-ingat luper)..Baby nie suka main ngan 'aki ent' dia(bapak aku ar 2).bila ngan 'aki ent' dia,bkn main suka dia gelak2 n jeyit2....






Nie plak namanyer Aieriel Ezriey...korang rasa nie anak saperrr??mcm pernah nampak jer kat blog seseorg tu kan...Aieriel dilahirkan pada 05012005 (agaknyer la heeeheeee). budak nie lagi la terlebih cerdik...suruh kira 1-10 dlm bahasa semelai,memang terer..'one,two,three,four,five,six,seven,eight,nine,ten'-bhs semelai ker???tp itulah yang airiel cakap..jangan pandai2 nak betol kan sebab cakap dia jek yang betol....hehehehe...



Khamis, 18 Jun 2009

bela toyol......!!!!!!!???????

satu pagi yang tenang dan damai..aku nak ngaja haiwan peliharaan kat bebudak aku..aku pun menerangkan la ape dia haiwan peliharaan tu...

cikgu : haiwan peliharaan ialah haiwan yang kita bela. contohnya kucing, ayam.

pastu murid aku pun sambung ar ape haiwan yang dorang tau mcm lembu,kambing,anjing,ikan..
tetiba ada sorang budak memecah keheningan pagi yang aman damai tu dengan menjawab..

murid : bela toyol cikgu....

aku rasa nak tergelak jek dengar ckp bdk 2. aku pun ckp ar toyol tu bukan haiwan tapi hantu. pastu budak aku cakap.

murid : dalam tv tu dia cakap dia ada bela toyol cikgu kat rumah dia. toyol tu bukan haiwan yang dibela ke cikgu?

tergelak aku dengar penerangan budak tu. mungkin perkataan 'bela' tu membuatkan dia kompius kot.....ha tu lah, betapa besarnya pengaruh tv pada budak2 skrg.

Selasa, 16 Jun 2009

alamak,cuti dah abis plak....

sedar tak sedar dah habis dah waktu cuti skolah ni.rasa mcm jap jek.tak puas rasanya bercuti.bila dikaji selidik semula,emmmm mcm ada jek keje yang belum setel lagi..aku lik segamat,malam tu nak wat lesson note tetiba arghhhhhhhhh lesson note tetinggal kat skolah la plak.adoiiii.....tensennyer....terpaksa ar pagi senin tu aku ke sekolah awal...cikgu yang paling awal plak tu yang sampai...wah!!!!rajin gler ar kononya datang awal.padahal lesson note tetingal.siotttt jek...terganggu jap jadual tido aku hari senin tu....kepada sume warga pendidik,selamat kembali ke alam perguruan....selamat mendidik anak bangsa....

Isnin, 15 Jun 2009

saya budak baru belajar

elo...kosong jek rumah aku nie.biasa ar,orang baru belajar buat blog.tetinggal jauh ngat..cian aku..orang lain umah sume cantik2, umah aku jek kosong lagi..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...