elo my frenz..

Luv u

Daisypath Anniversary tickers

Rabu, 30 September 2009




Isnin, 28 September 2009

Trip To Bukit Bertangga Waterfall...

Perjalanan dr kg ke air terjun dlm 20minit naik kete dgn kelajuan 80km/jam(biar lambat asalkan selamat). Mula2 nak mandi kat bawah jek,tp bl tgk,air x best,kitaorg pun naik ke atas. Nak sampai kat air terjun tu punya la penat. Mana x penat,dh lama x mendaki bukit tinggi dan curam. Buang daki badan selalu ar hikhikhik.. memang penat giler ar nak sampai kat air terjun yg pertama tu. Tp aku tabik ar ngan semangat abang aku. Walaupun tercungap2 n nak ‘krem’ kaki,abg aku tetap teruskan perjalanan.lama berjalan,akhirnya sampai gak kat air terjun tu..memang cantik ar Cuma tempat untuk mandi tu agak kecil sedikit.


Tapi sebelum mandi,kena tempuhi halangan lagi..kena lalu kwsn batu yang curam dan licin..mmg adventure ar..
Dah lepas kwsn adventure,ape lagi,mandi ar..yahoooo...jom mandi...
Dlm kul 3 ptg kita org pun bergerak turun nak lik..terpaksa balik awal sebab kazen aku ader kelas. Masa lik tu rasa ok ckit ar..sebab menurun agaknya,jd xder ar penat sgt..sampai jek kat bawah,tukar pakaian pastu balik. Abang aku dh ‘krem’ dah kaki dia.. x larat nak drive. Abang aku suruh aku drive..dlm hati aku, “bia betul ndut nie. Selama nie aku nak bw langsung dia x bagi”. Abg aku ckp dia bg ‘can’ aku bawa pdhal aku tau,kaki abg aku dh ‘krem’. Aku pe lagi... yahoooo... akhirnya dpt gak aku drive 4x4 kesayangan abg aku...
Tu la percutian yg best.. g mandi air terjun beramai2 ngan sepupu sepapat aku...sepupu sepapat aku kebanyakannye lelaki. Cuma aku,adik aku,ngan internet bergerak jek yg pompuan..sebab tu xtvt yg sesuai xtvt yg adventure. Shoping2 mmg x pat ar....jimat duit hehehe...

Citer kelakar trip to Air Terjun Bukit Bertangga


Cuti sekolah hari tu,aku,abang aku,akak ipar aku,adik aku ngan kazen2 aku g mandi kat air terjun bukit bertangga yang terletak kat Felda Kumai. Perjalanan dari kg ke tempat tu tak jauh pun lau ngan kete.ader ar lam 20min kot. Sampai jek kat sane,kazen aku park kete kat tempat parking,pastu kazen aku ternampak la ader plak org lam kete sblh tu tgh bt ape ntah(phm2 ar)..pelik tol aku.org g sembahyang jumaat,dorg plak bt maksiat..hampeh.. abg aku pun park kete sblh kete kazen aku..ape lg..kitaorg gelak je la sbb tetiba plak masa tu jugak si dak lelaki tu kuar pegang2 tayar la,cek kete ar konon hakhakhak lawak tol….tapi kazen aku si Sajali Gedo Habob nie biasa ar,terlebih peramah..sibuk jek dia tanya dak laki tu.. “ramai org mandi x?” “dah mandi lum?” “dah lama sampai?” “jom mandi” nasib baik la dak laki tu nak gak menjawab dgn muka yg terkantoi hakhakhak pastu kita org pun meneruskan la xpdc kita org nak g mandi.. aku ingatkan dak lelaki ngan awek dia x kuar dr kete,rupenye x.dorg kuar gak..follow dr jauh jek,tp pastu kitaorg x nampak dh..lantak korg la… waktu kitaorg nak balik tu pun ader gak yg kelakar..ader ke dlm hutan pakai helmet..keselamatan la konon..xpun mungkin ader polis wat roadblock kot lam hutan tu..nak tutup muka ar kononyer bia org x kenal...tau plak malu..hakhakhak…

Rabu, 16 September 2009

camat bercuti..


selamat berhari raya dan selamat bercuti buat semua warga pendidik.......
terutama buat :
  • warga pendidik SK LKTP Redong
  • abang aku Anizan A Daud di SK Iskandar
  • Akak ipar aku Mastora Majid di SJK (c) ape ntah kat Sg Besar
  • Fasyalinawati di SK Bukit Gemuruh
  • Surianita Abd Samek di SK Sungai Dua
  • Salasiah Tan di SK LKTP Mayam
  • semua ar warga pendidik yang ader kat Malaysia nie....

yea..yea..cuti lagi...



hahahaha...aku rasa macam baru je pas cuti seminggu hari tu...pastu minggu nie dah last keje and dpt cuti seminggu lagi..gumbiranyer rasa d hati hakhakhak...bila time cuti camni rasa seronok giler jadi cikgu nie hakhakhak

tapi cuti nie nak g mane ek....?????otak aku dah blank ar..nak dok kat kg???emmm..mesti lembu tu balik..malas ar aku....padahal aku rasa cuti nie masa yang sesuai aku tgk kebun aku yang lam proses ditebas oleh kazen2 aku....peninggggggg arrrrrggghhhhh....

nak g rumah abang aku kat selangor?????rasa serik plak pas nak kena himpit ngan lori kat highway hari tu....area kuala selangor-sg besar tu blh tahan gak jammed....malas tol aku lau kete bederet2 nie....

emmm...xyah pk ar..wat sakit pale jek...senang citer,cuti nant bila aku rasa nak g mane2 aku terus start enjin and pecut jek g mane2 hakhakhak...bagusssss.........

macam burung enggang

ape ek nama burung nie????aku dah luper ar..tapi paruh dia besar warna kuning,burungnyer pun besar gak warna hitam..ini la dia burung yang suka bertenggek kat tingkap rumah aku sambil mematuk2 cermin tingkap rumah aku...sampai dah retak 1 tingkap rumah aku...
burung nie ader dua ekor jek yang aku selalu nampak ar berterbangan kat area2 Quarters guru ngan area sekolah...entah dr mane ntah sesatnyer...dah la asyik mematuk2 tingkap...

Selasa, 15 September 2009

minggu yang hangin...


minggu nie aku betul2 la hangin....macam biasa ar..time nak dekat raya jek mest sibuk orang main mercun...boom sana...booommmm sini...boring tol.....lau main mercun yg biasa xpe gak..nie main mercun bola yg tetiba meletup tu..aku pe lagi..habis ar sume ayat2 yg x sedap didengar pun terkeluar dari mulut aku..(bodoh,bangang,sial,hampeh...bahasa semelai pun kuar gak..kebes yok jek ent gop)hakhakhak..jahat tol aku...sape suruh main tepi rumah aku kan..tu pun kira baik ati gak la aku cume sumpah seranah jek..lau jahat,dah lama dh aku ambik gambar,anta kat balai polis...tp korang rasa polis akan ambik tindakan ke??????emmm entah ar....
ader 1 malam tu aku nak kuar jap,best2 aku drive kete tetiba ader plak mercun yang sesat kena kat kete aku...hangin betul..aku pun berenti,bukak pintu....pastu aku terfikir kata2 kawan aku..."biar je la Nie,tempat dorg"...x jd aku nak kuar..aku terus je pecut...geram tol....nasib baik kete xder pape...hampeh...
kat sekolah plak,bangunan kelas aku xder elektrik..hangin tol...cian budak2 aku...belajar dalam keadaan yg x kondusif...panas jek bdk2 nie....hampeh....

Selasa, 8 September 2009

jalan2 di kawasan sawah padi

seronok gak lau tinggal kat kawasan sawah bendang nie kan..angin bertiup sepoi2 bahasa..nyaman jek rasenyer...

tapi masa kitaorg g kwsn sawah bendang tu,sume padi dh dituai..jadi,xder la kehijauan sawah padi..yg tinggal hanyalah kawasan sawah yg kering jek..

sebenarnya kitaorg g sawah tu bkn nak menuai padi pun..bukan tanah kitaorg pun hakhakhak kitaorg g sana sebab nak menjala..biasa la.abang n akak ipar aku mmg giler menjala n memancing..kitaorg lik rmh masa tu lam area kul 7 lebih.org dh berbuka dh.mesti org kg tu pelik tgk kitaorg..x reti2 nak balik buka pose ke hakhakhak

yg baju merah tu plak bukan aku..tu adik aku..biasa ar,dia menjadi model aku hakhakhak adik aku nie masih sekolah lg..baru form one...thanx ya model hikhikhik

Isnin, 7 September 2009

ayat-ayat utk org bcinta....


JanGaNLah menGhaRapkan ORang Yang kaMu CinTai MenJadi PasanGan yang kaMu imPikan....
BiaRlaH dia MenJadi diRinya seNDiri....
jika tiDak..
Kamu HanYa MENcintai BiasaN Diri seNDiri yang KamU ciPTa di DalaM diRinya.....

Selasa, 1 September 2009

cuti-cuti Malaysia...zOom in..Malaysia..

cuti sekolah hari tu aku gi jalan2. walaupun kena gastrik,aku tetap g jalan2 gak hehehe...

masa nie kitaorg menjala ikan.abg ngan akak ipar yg menjala.aku,adik aku ngan anak buah aku dok dlm kete je layan citer "darah satria". malas nak kuar sebab ujan renyai2..nanti demam hehehehe


nie masa kat Lumut,Perak.
nie masa kat Teluk Batik,Perak.

hari Jumaat tu g lumut n teluk batik ngan abang aku,akak ipar aku,anak buah aku n adik aku..masa nie lagi teruk rasanyer gastrik aku...abang aku ar..lambat ngat bawak g makan.perut aku pe lagi,meraung2 nyanyi lagu rock hehehe



pastu sempat lagi singgah kat Teluk Intan Perak...dapat lagi tengok Menara Condong nie...last aku tengok masa aku kecik2 dulu..masa tu aku masih lagi tinggal di Kem Bn 20 PPh sekarang dah tukar nama Kem PGA Bidor....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...