elo my frenz..

Luv u

Daisypath Anniversary tickers

Jumaat, 24 Disember 2010

DasaR BenGong..

lau tgk pd tajuk n3 aku kali nie mmg agak2 kasar sedikit bahasanyer...mmg patut pun..korang bayangkan la ek..sape yg tak sakit aty..sesi persekolahan akn bermula x lama lagi..lbh kurg seminggu la..elok2 aku nk memulakan tugas kat sk paya pulai tetiba aku ditukarkan ke sk jengka 23 plak..sape yg x sakit aty...dlm ms seminggu nk sekolah nie blh plak dorg tukarkan...hangin tol aku..aku pun call JPN ..kenapa aku ditukarkan..jawapan paling best diberikan kat aku 'kami x tau plak knapa ditukarkan..setahu kami,nama cikgu mmg di sk paya pulai..'...blh plak dorg ckp x tahu pdhal yg sain surat tu mmg org JPN..dorg srh call PPD plak...aku call encik bhgn ptukaran PPD Temerloh...bt sakit aty jek bcakap ngan encik ......... tu..nak taknak jek dia cakap last2 aku pas hset tu kat abg aku..bia abg aku yg bcakap..alasan dorg atas kepentingan perkhidmatan aku ditukarkan..pelik..pdhal aku masuk sekolah tu sbb aku gantikan guru yg sama opsyen ngan aku..kenapa plak dia blh cakap ats kpentingan pkhdmatan???ktorg2 tanya n lwn2 last2 ppd cakap sekolah tu nak cikgu lelaki...bl PPD ckp mcm tu mmg aku dh dpt agk dah...nie mest diskriminasi punye la..bl aku ingtkan semula staff2 sekolah yg besar tu sumenyer gop...agaknyer sebab aku nie orang asli dorg x mao la kot...mmg bengong punya alasan...hampeh betol...teruk betol...org yg berpendidikan tinggi tapi mempunyai otak sekecil otak babi...perkauman betul la...dulu aku pnah dgr citer ader guru besar sebuah sekolah tu dia kalau boleh dia mmg taknak cikgu org asli nie ngaja kat sekolah dia..pdhal sekolah tu sekolah org asli..ader jugak guru besar yg berfikiran teruk mengalahkan otak babi kan...bangang..memang bangang...takpe la..korang buat la aku mcm nie..x berkat la duit gaji yg korg bg makan anak bini ko tu nant..ko tgk ar,bl besar nant anak ko tu mest jd org x bguna sbb ko suka aniayai org len...
what u didi,u get back..ingtlah,ko ader tuhan ko..bia tuhan ko bls pbuatan ko nie..

Ahad, 19 Disember 2010

BerPiNdaH..

Seronoknyer dapat berpindah ke Pahang...tp masa mula nk cari rumah kat area Paya Pulai tu punye la payah..dorang cakap area tu mmg susah ckit nak cr rumah..aku rasa mgkin sebab dekat ngan kwsn Hospital kot..staff2 hospital pun mgkin sewa area tu sebab tu rumah susah nak cari..bapak aku pun terus cari dan terus cari..akhirnyer bapak aku dapat gak umah tu...dapat umah kampung je..x kisah la asalkan dapat umah.

 satu pacuan 4 roda sudah penuh diisi..

satu pacuan 4 roda nak isi barang lagi...

selamat tinggal Qtrs guru SK LKTP Redong..

nie la umah sewa aku kat Temerloh...

camner la agaknyer kerjaya aku kat cni nant ek..semoga sumenyer berjalan dengan lancar..tp lau ader kekosongan kat SK(asli),aku akan isi lagi..semoga aku dapat mendidik anak bangsaku sendiri...mudah-mudahan...(^_^)

Selasa, 14 Disember 2010

Bertukar!!!!


Di pagi hari Isnin bersamaan 15.11.2010...aku dapat satu panggilan dari sahabat fb ku Asnie Ibrahim..."Watie,ko dapat tukar la"...perhhhh....rasa cam x caya plak...akhirnyer aku dapat jugak bertukar balik ke negeri pahang..seronoknyerrrr...lepas dpt je panggilan tu aku terus tersenyum lebar...x dpt dibayangkan perasaan aku masa tu..epi sgt2..ye la kan...aku pun dh lama ngat menetap kat johor nie..dh penat dh rasanyer nk berulang alik dr pahang ke johor..yg paling x tahan nak lalu kwsn hutan tu la..seram beb..

Selepas seminggu tu Asnie suruh aku call bahagian penempatan sekolah rendah JPN Pahang utk mengetahui sekolah mane yg aku dapat...masa isi borang permohonan tu aku minta daerah temerloh..tp ramai kawan aku cakap daerah temerloh tu mmg ssh nak masuk..ermm aku x kisah la..yg penting aku target aku dapat sekolah orang asli..dengan berdebar2 aku pun call la JPN pahang...jawapan yang aku terima..aku dpt SK Paya Pulai,Temerloh...adoyaiiii....apasal la aku x dapat sekolah org asli nie..ermmm...xpe la watie..pasni lau ader kekosongan kat sekolah org asli,mohon la ek..yg penting dpt tukar lik phg pun dh kira ok(ayat nak menyedapkan aty hehehe)

aku nk ucapkan bebanyak mekacih kat sahabat fb ku Asnie Ibrahim sebab dia banyak tolong aku...dia la yg tolong isikan borang aku dl n dia gak yg tolong cek aku dpt tukar ke x...dia gak bg aku nombor telefon JPNP utk mengetahui pnempatan aku...thanx ya Asnie Ibrahim..walaupun kita x prnah kenal tp awk sudi tolong saya..susah nak cari sahabat sepertimu...semoga persahabatan kt berkekalan...

mekacih gak kat abg(abdul Rizan) n akak ipar(mastora) aku..korang pun byk gak tlg aku..tolong print,fax n poskan borang tu...mekacih ya..

Jumaat, 3 Disember 2010

jalan2 cuci mata(^_*)

20 November 2010 hari tu aku kenduri kawen sahabat facebook aku(Yaya n Jeperi) kat Kg batu 10,Tapah perak.orangnyer kecik comel jek..nasib baik la dia kenal aku ms aku jump dia tu hehehe.seronok gak gie sana bab dpt eratkan hubgn ngan rakan fb n dpt lik ke tapah semula..windunyer kat Tapah...

lepas kenduri kawen tu,terus naik ke Cameron Highlands plak..sejuknyer naik ke sana..kebetulan plak hr ujan,lg la menambahkan kesejukkan yg mmg dh sejuk tu huhuhu..


balik tu ktorg cuba ikut jln kuala lipis plak..ok gak jalannyer..x buzy langsung jalannyer...jalan pun ok...pemandangan pun cantik..

cuma ada satu tempat tu berlaku tanah runtuh tp dorg dh wat lencongan kat tepi...mula2 pelik gak,ingtkan jalan x siap lagi,rupenyer tanah runtuh.
.

balik tu sempat lagi g rendam kaki kat kolam air panas kat Bentong..best..dpt merehatkan kaki yg agk2 penat sbb byk bjalan hehehe....
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...