elo my frenz..

Luv u

Daisypath Anniversary tickers

Selasa, 31 Mei 2011

~kata aty ku~

Jangan dikenang yang sudah pergi,
Jangan dirindu orang tak sudi~

~(^_^)~

  

if sumone feels dat they had never made a mistake in their life, then it means they had never tried a new thing in their life

 (*_*)

Isnin, 30 Mei 2011

~ZaMaN MaKtaB..veRsi LeSSY~

LeSSY???LeS??LeSBiaN???
ApaKaH????
PeliK plaK saYa teNgoK n3 saYa kaLi nie ek...saya nak share la ckit citer saya zaman kat maktab plak..sblm ni dh citer zaman skolah rendah n sklah mngah..skrg masa utk zaman maktab plak tp lam versi yg agak pelik hikhikhik
saya nie mmg dr zmn skolah lg dh mmg lau org tgk agk2 ganaz ckit,agak2 kasar ckit n agk2 tomboy ckit..mgkin sbb sume adk bradik saya sume lelaki sbb tu la sy agk kurg ckit lemah lembutnyer hikhikhik ms skolah mngah dl ms dok asrama pnh gak sorg dak pmpuan tgur sy..sy ingt lg ayatnyer "lau tgk dr blkg,jln dh mmg ala2 gengster dh..ingtkan laki,bl tgk dr dpn pompuan"..hampeh tol..tp 2 ok lg..ms kat maktab lg hampeh...
roomate saya ms kat maktb ala2 lembut la..beza ngan saya..dpendekkan citer,1 hari tu sy nie cam biasa la suka g blik kwn sy tu g men game kat komp dia(sy mmg giler game hikhikhik)..kbetulan kwn sy tu xde..yg ader hanya kwn kpd roomate kwn saya tu..cam biasa r dia g kat sy yg tgh syok ngadap game nie,dok pgang2 bahu saya la,mcm2..sy x suka r,n tgur dia.."jgn kcau la,org nk main game nie"..pastu dgn slmber dia bkata.."ala watie,malu2 plak..pdhal lau lam bilik tu,mest dh lunyai aieriena(roomate sy-bkn nama sebenar) ko kejekan kan"..ha??tpaku n tkedu sy mdengarnyer..sy pun hangin r..tuduhan yg paling hmpeh pnh sy dgr..hampesss..marah gak sy ms tu.."sori beb,sy msh waras lg k..sy normal lg,bkn less..dia bkn psgn sy k"..blh plak dia tanya lg yg kitaorg tu btl2 bkn kapel la..dia suka la plak..mmg hmpeh..pastu sy cter la kat bestfrenz sy c CHeQnaa...tgelak besar dia..siot tol..ha..baru teringat,patut r dulu pas hbs praktikum sy ngan roomate sy g ar mkn kat cafe,tetiba lalu r bdk klas sy(pmpuan) dia leh ckp,"hai watie,bwk awek g mkn ek"siot tol..OMG...grrrrrrrrr..gggrrrrrrrr...


bl pk smula mmg logik gak pe yg bezfren sy ckp dl..x pelik la dorg anggap sy lesbian bab pnampillan sy yg cmtu,aktif sukan plak tu..dpt plak roomate yg lembut,sntiasa bkain batik,sy plak slalu ngan suar pendek jek..mest la org akn pndg lain..lg sbb sy pun x lyn ngat bdk laki slain bdk 1 klas ngan saya or yg sama uniform,kelab n psatuan je..xde couple n cintan cintun plak tu..sioot toll...yg paling klaka ader kwn lelaki yg ckp ngan saya cmnie.. "watie,aku suka kwn ngan ko bab ko sparuh-sparuh(mknenyer sparuh pompuan sparuh lelaki)"..mengong tol...tapi tu sume kenangan zaman maktab..klaka rs nyer bl sy ingat semula..(agaknyer lau sy nk cr awekz kat maktab dl mest sy dpt punyer kan-mengong hakhakhakhak)

**ha..itulah flashback saya hikhikhik**

Ahad, 29 Mei 2011

~maSaLaH~


semua manusia ada MASALAH.. sedar atau tak,MASALAH dh bersemadi dlm hidup mnusia..kerana MASALAH manusia menjadi matang.. kerana MASALAH manusia blh berubah..kerana MASALAH mcm2 blh jadi dlm kehidupan..sentiasalah redha dgn setiap MASALAH yg menimpa..dan jgnlah menganggap kita mnusia yg menerima MASALAH paling besar..tp sedarlah bahawa ada lg mnusia yg ditimpa pelbagai MASALAH.

Jumaat, 27 Mei 2011

~cuti sekolah lagi~


cuti sekolah datang lagi..hahahahaha...seronoknyer bercuti..buat sume warga pendidik selamat bercuti...cuti nie nak gi mane ek???banyak sgt plan(citt..mcm byk jek hikhikhik)..yang pasti cuti nie saya ader plan yg paling best..x sabarnyerrrr.....
tapi yang paling penting 11 Jun 2011 nie..harap2 saya tak lupa la..saya kena gie mendaftar kat IPGM kampus Tengku Ampuan Afzan..
selamat bercuti semua....yeeehhhaaaaa....


Khamis, 26 Mei 2011

~insaf jap~



~ Even when you do something wrong, even when you fail, even when you make poor choices, you are loved. God is not a punitive. No doubt you will punish yourself enough for your mistakes. The question is; Will you try to do the right thing next time? Will you learn from your mistakes? Will you keep on loving and caring to the best of your ability?

Rabu, 25 Mei 2011

~2 in 1~

2 in 1 lagi?????
sambungan citer hari tu la nie..saya kan sambut bestday n hari guru pd hari yg sama...Pagi sambut bestday+hari guru kat sekolah..yang paling best,tiap kali sambut hari guru,warga sekolah mest akan nyanyikan sekali lagu 'selamat hari jadi' utk saya..terharunyer saya....thanx ya..cayang korang sume...
Petang tu plak,saya ajak adk saya g tengok wayang citer Kongsi..citer tgh best skrg nie..tapi adik saya x pat nak tgk wayang bab dia kat umah mentua dia kat kemaman..dorg g mini zoo so x pat la nak melayan kakaknyer nie mkn2 n tgk wayang...
Bestday kali nie,saya g makan seafood plak..selalunyer saya ngan adk saya akan makan KFC jek bab tu kegemaran adk saya...nie la antara menu2 yg saya makan hari tu..(*_^)

 sayur kailan goreng ikan masin..

 lala goreng pedas..

 sotong masak halia..

udang celup tepung...

masa makan tu x ingat dunia..padahal saya nie mane tahan ngat makan udang n lala tu..ape lagi,masa tu gak la saya dh mula la gatal2 hidung la,gatal2 muka la..adoyaiii..nasib baik la esoknyer dh ok ckit gatal2 tu...hehehehe

~STudY laGi~


Yeeehhhaaaa..........
Seronoknyer...seronok ke????hikhikhik...11 Jun 2011 nie saya kena mendaftarkan diri saya untuk sambung study lik kat IPGM Kampus Tengku Ampuan Afzan...dapat la saya kembali mengimbas kenangan zaman jadi guru pelatih dulu..seronoknyer..cume yang tak berapa nak seronok sebab saya bertukar opsyen..tak dapat la jumpa kawan2 sekelas dulu..dorg tetap pilih opsyen yang sama..saya jek yang bertukar opsyen..saje je nak belajar benda baru hikhikhik...saya punyer class mungkin weekend jek tak macam abg saya time cuti skul ader class..ok la,x kisah pun..yg penting dapat kasi up saya punyer DG hehehehe...study 4 tahun..harap2 saya dapat la hbskan study saya nie...
go watie go..chaiyokkk...

Isnin, 23 Mei 2011

~JatuH ciNta deNGanmu~


SejaK pertama kali aku melihatmu..hatiku mula terpaut..renungan matamu menggoncang jiwaku(perrhhh ayat..tak boleh blah..ape pown tak boleh hakhakhak)...hampir setiap hari isnin pukul 9.00 malam saya akan terpacak kat depan tv utk menonton citer drama JUVANA kat tv3...best giler layan citer nie..rugi la lau korang tak tengok..memang la ader setengah orang akan bkata bahawa citer nie blh mengundang kes buli di sekolah..tapi kita tak boleh tgk dr segi negatif jek..kita kena tengok dr pandangan positif plak..bagi budak yg terasa teringin nak buat perkara jahat 2,baik pk berkali2..sanggup ke korang dihantar ke sekolah macam tu???mesti tak sanggup kan..ape2 pun saya memang dah jatuh cinta dengan citer nie..memang terbaeeekkkk...

Khamis, 19 Mei 2011

~HaRGailah~


sebaiknya kita menghargai apa yg kita miliki sekarang ini,jagalah cinta yg kita miliki sekarang ini sebaik2nya,jangan sesekali dicemari pendustaan..jika dicemari ianya akan berlalu pergi,tidak guna disesali lagi kerana kita yg cemarkannya.didiklah hati menjadi seorang pencinta yg jujur dan setia,kelak akan membawa kebahagiaan yg abadi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...