elo my frenz..

Luv u

Daisypath Anniversary tickers

Ahad, 31 Julai 2011

~tutorial-2~


Sabtu-31 Julai 2011
Tutorial 2 PPG

MooD~kuRaNg siHat..


tutorial 2 hari tu mmg menguji kecekalan n ketahanan mental saya..mana x nyer,dr hr khamis lagi sy kurang sihat kena selsema..Jumaat tu plak demam+selsema+migrain...dah la jumaat tu sy x rest lgsung..Nasib baik la pagi2 Sabtu tu sy masih larat lagi nk drive sbb malam tu adk sy dh tlg picitkan kepala saya..tp spanjang jalan memang saya asyik batuk, bersin n idong tersumbat je la...x sukanyerr...

start ngan kelas PSV 3102..En Johan menerangkan mengenai asignment yg ktorg kena wat..(selamat xder presentation)..Kelas PSV 3101 plak, group saya yg pertama present..adoyaiii..cmner nie..saya dh risau dh..bab lau sy bcakap dlm nada yg kuat sy pasti akn tbatuk2..ermmm..tapi,nasib baik la saya ader rakan presentation yang sangat memahami...mekacih la kat Rosliana Nik Bakar a.k.a Una..dia tlg present bg pihak saya...mekacih byk2...

Yang menarik hr nie,ktorg dapat t-shirt n jaket(bak kata en.syahriman) hahahhaa...yg menambahkan keseronokkan lg bab kelas Literasi nombor xder bab encik tu cuti..dapat la ktorg lik awal hr tu...hbs kul 3.30 petang..gerak lik dr lipis kul 4 petang n sampai kat kg lebih kurg kul 6 lebih..
 

Khamis, 28 Julai 2011

~(^_^)~

Rabu, 27 Julai 2011

~nOT aLoNe~

elo sume..n3 sy kali nie ttg lirik lagu gak..lagu korea..ape ygt menarik tentang lagu nie ialah,lagu nie senang sgt kt nak ikut n nk nyanyi..lau x caye,korang cube la nyanyi..lagu nie dinyanyikan oleh my rahsia aty yg sgt encem sape lg lau bkn Park Jung Min(perasaannyer saya-perasaan xpe,jgn perasan kikikiki)..ok jom layan..not alone-park jung min...



Not Alone-Park Jun Min

Jichyeoganeun ni nunbichi jaggu nareul noheuryeogo hae
Sum icha ni moseubeul bols udo butjapeul su oebseo

Jichyeo stop stop stop ijen deo
Modeungeol step step step beoseona
Dolikil su ga eobdago ggeutiramyeo ddo uljiman

So I can believe I'm not alone
Ijen not alone deoneun seulpeuji anhge
And I can feel it I'm not alone
Jeoldae not alone dashin himdeulji anhge

Ijen dashin down down down down no! no! no! no!
Down down down down no! no! no! no!
Shigani deo heulreodo I'm not alone
Neo hana ddaemune I can believe

Galsurok ni kioki nal butjaba
Shilheodo yeojeonhi gey heungeoke sara

Jeom jeom stop stop stop shigani
Dashi ddo step step step beoseona
Dolagal su ga eobtdago ggeutiramyeo ddo uljiman

So I can believe I'm not alone
Ijen not alone deoneun seulpeuji anhge
And I can feel it I'm not alone
Jeoldae not alone dashin himdeulji anhge

Ijen dashin down down down down no! no! no! no!
Down down down down no! no! no! no!
Shigani deo heulreodo I'm not alone
Neo hana ddaemune I can believe

Sumeul swil su jocha eobtneun eodu-un I bamdo
Dashineun duryeopji anha neo ddaemune

So I can believe I'm not alone
Ijen not alone deoneun seulpeuji anhge
And I can feel it I'm not alone
Jeoldae not alone dashin himdeulji anhge

Ijen dashin down down down down no! no! no! no!
Down down down down no! no! no! no!
Modeunge muneojyeodo I'm not alone
Neo hanaro chungbunhae I'm not alone
You're not alone


 pssttt...lagu nie senang kan..hikhikhikhik

Selasa, 26 Julai 2011

~tHaNx 4 CaRiNg~

Isnin, 25 Julai 2011

~kenali Vios~

elo sume...hari tu saya dh citer pasal Myvi best kan..kali nie jom kita usha2 kete Toyota Vios plak...Toyota Vios mula dilancarkan pada tahun 2003..sampai sekarang Toyota Vios dah keluarkan banyak jenis vios..antaranya ialah Vios TRD Sportivo, Vios G (A/T), Vios E (A/T), Vios J (A/T) and Vios J (M/T)...banyak rupe nyer...baru saya tau hikhikhikhik...yang paling menarik mengenai Toyota Vios nie ialah tahap penjimatan minyak..memang jimat giler...tak rugi beb lau beli Vios hikhikhikhik..ok,jom kt layan gambar Toyota Vios plak..
hitam itu menawan..mmg mantap hikhikhik

 toyota vios yg first kuar dl..

 toyota Vios J

 nie pun toyota Vios J gak..

 Toyota Vios G..

ha..nie la Toyota Vios keluaran terbaru..memang mantap...

Sabtu, 23 Julai 2011

~FreNz~

Khamis, 21 Julai 2011

~CiteR baWaNg yang lucu~


bawang merah bawang putih heheheheehe...
maka bermulalah pembelajaran hari ini iaitu projek menanam bawang...asyik belajar ngadap buku je,skali skala nk gak blaja kat luar kan..nak dipendekkan citer,saya pun mula la bersoaljawab ngan anak murid saya..
cikgu : sape pnah tanam bawang kat umah dia??
murid : saya x pernah ckgu..(bab nie hangin ckit,dh tau x pnah tu xyah la ckp,cikgu tanya sape yg pnah tanam jek..budak nie..aku cepuk kang~lam aty jek hikhikhik~)
cikgu : pasni kt akan buat pemerhatian pd bawang nie..bila kt dh tanam bawang nie,awk rasa apa akan jadi pada bawang yang awak tanam???
murid : saya tau cikgu..nanti akan tumbuh lagi bulat,bulat bulat..
cikgu : ape yg tumbuh bulat,bulat,bulat tu???
murid : bawang la cikgu...nanti bila kt dah tanam bawang nie,dia akn tumbuh lagi bawang kat ats dia..tumbuh 1 bawang pastu 1 bawang lagi kat ats sebab tu bulat,bulat,bulat...
(adoyaiiii...anak murid aku nie mmg la...ader plak cmtu..)
cikgu : ok,xpe..kt tengok nant ape akn jadi pd pokok bawang kt..jgn lupa lukiskan perubahan pokok bawang dlm buku scrap ok...
murid : baik cikgu...

ermmm...begitulah kisah bawang semasa saya nk wat projek sains tanam bawang td..mcm2 imaginasi dorang..

Rabu, 20 Julai 2011

~daPat aDiaH laGi~


seronoknyer saya...
tadi g kantin g beli air,terserempak la ngan Encik Bob..Encik Bob cakap,ader bungkusan untuk saya dr ....(dirahsiakan hikhikhik) ingatkan dr Jabatan Pelajaran Negeri,rupenyer dari Jabatan lain..pas beli air saya terus naik ke pejabat..tgk memang ader bungkusan untuk saya..kerani pown cakap,nie mest adiah dr kawan pesbuk nie..bab dulu saya dh pernah dpt coklat n patung dr rakan pesbuk bab tu kerani saya agk saya dpt dr rakan pesbuk..kerani saya ckp lagi,seronoknyer la ader rakan pesbuk camnie...hikhikhikhik..
masuk ke bilik guru plak,kawan2 yang lain sibuk la dok tanya bungkusan ape??dari sape??saya pun cakap la,ntah la..saya pun x tengok lagi..dari sape pown saya tak tahu sbb org tu tak letak pown nama dia..(tapi sebenarnya saya dapat agak dah dr sape sbb saya tengok alamatnyer hikhikhik) kawan2 terlebih excited la plak,dorg pun bukak la adiah tu...bl dh bukak maka dah tau la ape adiah tu(dh bukak,mest la tau kan,apa daa...hikhikhik)..dapat sehelai baju n 2 key-chain...tak sangka plak bleh dpt adiah..
ape2 pown saya nak ucapkan ribuan terima kasih pada beliau kerana sudi adiahkan saya bungkusan tersebut..saya sangat terharu..ingat gak kat saya kan hikhikhik 

psstt..: nama pengirim terpaksa dirahsiakan atas sebab2 tertentu..hikhikhikhik


Isnin, 18 Julai 2011

~kata aty ku~



Memang Amat Sakit Dan Pedihnya Satu PERPISAHAN ..
Tapi Tanpa PERPISAHAN Pasti Tidak Akan Ada PERTEMUAN.. 
Kalau betul Jodoh Tidak Ke Mana Juga Kerana Yang Pasti Jodoh Itu Pasti Akan
Buat Kita Tetap BERSAMA SELAMANYA..
Yang Pasti Masa Itu Kita Sudah Tahu  Untuk Menghargai & Mempertahankan 
Segala Yg Ada Dengan Segala  Kekuatan Kita Supaya Tiada Lagi Kata PERPISAHAN.


~jiWa KaCau~


bulan nie mmg aku jiwa kacau...tensen ngan keje lagi..tensen ngan study lagi..tensen ngan fmly lagi..tensen ngan aty sendiri lg..adoyaiiiiiiii......

kdang2 aku x tahu ape yg mereka nak dan mereka mahukan...ye,saya tau,saya bukan la anak yang baik..memang dari kecil lagi saya nie mmg agk degil n pemarah.sbb tu ms kecik2 dl sy selalu jek kna pukul bab degil sgt..pdn muka saya...tp sedegil2 saya pun saya masih ingat lagi pesanan family,masih ikut lagi ape yg parents saya nak...sampaikan soal hati pun saya masih ikut kehendak family saya...dari dulu lagi(zmn skolah rendah n menengah) saya memang ikut ape yg dorg suka n x suka..dulu,bl sy bkawan ngan sesape jek,lau dorg x suka sy bkawan ngan org tu,ok saya terus x berkawan dgn org tu...terutama ngan kawan lelaki..mmg fmly sy akn ambik tau ngan sape sy bkawan..wpun mmg hanya kawan jek bab zmn sekolah sy mmg xder kapel2..

tapi..skrg nie sy minta sangat2 jangan pertikaikan lagi soal hati saya...jgn aturkan lagi aty saya..saya dh penat dh...ye,saya tau..skrg nie mmg sy nampak sy salah sbb sy dh mula berkawan dengan lelaki..berkawan rapat..mgkin sebab dh ader facebook jadi sy mula berkawan dengan lelaki..tapi sume tu hanya kawan jek...bkn nyer saya nak mainkan aty dorg..saya x pernah berjanji ape2 pown dgn dorg...saya hanya BERKAWAN sahaja..bkn ader ape2...x pernah terniat pun nak mainkan aty lelaki...salah ke kalau sy bkawan rapat???.skrg nie dh mula terkeluar lagi pertanyaan mengenai si dia...saya minta maaf sgt2..sy mmg x tahu ape mslh dia..yang saya tahu,dia sgt2 buzy sbb dpt keje baru...tentang dia,bia la dia yg uruskan sendiri..saya dh malas nk pk..bia la dia bertenang..lau ader jodoh,ader la..lau xder,sy nk wat cmner..jgn sampai saya wat kptsn nk kwen ngan gurlz,dah la....

cume saya minta sangat2..tolong la fahami saya...saya dh penat dh asyik nak jaga aty org jek....aty saya xder sape pown ambik tau....
 

~toNiGHt-big BaNG~

 
Tonight such a beautiful night
sing with me now 2011 follow me
big bang big bang
we're back again one more time say
no way no way

neomu swibge ddo nami dwae
big bang big bang
don't stop let's play
ok ok go go go
na michil geot gatae
ama jichin geot gatae
anya jillin geot gatae
beolsseo ddabunhae shishihae
han yeojaroneun manjok mot hanuen
bad boy but I'm nice
an neomeogagoneun mot baegilgeol
let me blow ya mind
eonje buteoyeotneunji
gamheungi eobseojin oori
eejen machi jin bbajin
kim bbajin kollagatji
mugamgakhaejin cheot neukkim
seororeul hyanghan gyeotnunjil
geukkat sarange nan mokmaeji anha
Don't wanna try no more
neoruel chajaseo oo ei oo
nal bicweojuneun jeo dalbicharaero
geudael chajaseo oo ei oo oo oo
kkeuti eodinji moreugetjiman hey
Tonight tonight tonight tonight
ajik nan sarangeul molla
ddo hollo jayeowon ee bam
sangcheo nal eebyeolee museowo
so what so what
neol cheoeum mannan sungani geuriweo
no more no more
geujeo apeume seotun geol
nan pihago shipeun geol
But You know that I love you
girl girl girl
jiljilkkeuneun seonggyeok say no
chagawon ibsullo
neol eolleo butge haneun nanana
Take ma soul take ma heart back
saerowon seolleim get that
sarangeun naegeneun eo-oolliji anha
don't think too much it's simple
neoruel chajaseo oo ei oo
nal bicweojuneun jeo dalbichalaero
geudael chajaseo oo ei oo oo oo
kkeuti eodinjineun moreugetjiman hey
Tonight tonight tonight tonight
ajik nan sarangeul molla
ddo hollo gayeowon ee bam
annyeongiran mal-ui seulpeun ui-mi
eodunwon geurimjaneun garyeojigo
nae maeum sok ijeoborin
neoreul hyanghan naui gieok
neoreul chajaseo oo ei oo
nal bicweojuneun jeo dalbichalaero
jeo dalbichalaero
geudael chajaseo oo ei oo oo oo
geudael oo baby
kkeuti eodinji moreugetjiman hey
eodinji molla
Tonight tonight tonight tonight
ajik nan sarangeul molla
sarangeul molla nan
ddo hollo gayeowoon ee bam
neoreul chajaseo oo ei oo
na bicweojuneun jeo dalbichalaero
geudael chajaseo oo ei oo oo oo
keuti eodinji moreugetjiman
goodnight

Ahad, 17 Julai 2011

~kata aty ku~


Melepaskan seseorang yang sangat di sayangi & dicintai sesungguhnya menyakitkan , namun di dalam keadaan terluka , ada hikmah di sebaliknya....Cinta itu begitu besar pengertiannya....dan ada kalanya....Cinta dalam diam lebih bererti.... 

Jumaat, 15 Julai 2011

~jaMMeD..JaMMeD..~

pada 08 Julai 2011,saya bersama ngan adk2 saya n adk ipar sy menuju ke arah Selangor..bukan nak join BERSIH tu tp nak g ambik mak saya kat umah abg saya kat Sg Besar Selangor...kitorg gerak dr umah lebih kurang kul 3 stgh petang..gerak lambat bab saya ngan adk saya baru lik dr sekolah..nak rest lagi tu yg gerak lmbat ckit...
mula2 sekali jammed kat Plaza Tol Karak..tp ok lg la sbb x lama sgt..ader la lam stgh jam bab polis ader wat sekatan jalan...

 dh mula dah bergerak perlahan

 start dr jejantas MRSM bentong 

 MRSM bentong,adk sy la nie yg ambk gmbr nie

 ha,tu dia..papan tanda polis..

 incik polish,senyum la ckit..kikikikiki

ha,tu citer masa kat plaza tol karak..ms tu sy kurang hangin lagi bab sekejap jek jammed nyer..yang kat Plaza Tol Gombak nie yang saya hangin..start dr kul 6 lebih sampai 8 stgh baru terlepas dr jammed tu..bayangkan la,padahal lau perjalanan biasa nie dr RnR Gombak ke Plaza tol Gombak tu lebih kurg dua minit jek tp sebab ader sekatan polis,ambik masa sampai 2 jam lebih...geramnyer...bukan geram kat polis tp geram kat BERSIH..menyusahkan org jek.....

 masa nie masih cerah lg..lbh kurg kul 6 lebih

 anak buahku c khalish darwisy meninjau keadaan hikhikhik

 dah mula gelap dh...

 tak tau la nie,betul ke x laluannyer...

 masih ader ruang2 untuk mencilok...hikhik

 kena rapat2 ngan kete depan,lau x nant kena cilok...

akhirnyer...terlepas gak dr jammed yg sgt memenatkan n memeningkan....

yang paling sempoi sekali,adk saya c nieza yunda la..dia siap ckp lagi,rilexxx...jgn marah2..saya ngan adk saya c khairul nizan dh asyik membebel2 dh..c nieza yunda mmg la rilex jek..lam keadaan mcm tu pown dia msh blh lg bukak netbook dia n main pesbuk...org dh pening dh..ape2 pown,pd pihak yang berkenaan,lau nak buat sesuatu tu pk2 kan la..jgn sampai menyusahkan org lain utk kepentingan diri sendiri...

Khamis, 14 Julai 2011

~kata aty ku~

 
Jika cinta itu datang mengetuk pintu hati, benarkan ia masuk, benarkan ia menjadi tamu hati. sekiranya ia ingin keluar, biarkan, jgn dihalang. kerana mungkin cinta yang lebih berharga, dan lebih memahami. ia datang, mengetuk pintu hatimu, dan tanpa disedari, hatimu bercahaya, cinta bertandang dan tidak pergi. itulah cinta sejatimu.

Rabu, 13 Julai 2011

~belajar dan mengajar~


belajar dan mengajar....
memang penat kan...dah masuk minggu ke berapa dh nie baru teringat nak bukak fail PPG sy..pastu pe lagi,keje yg diberikan pown baru ar teringat nk wat..keje TITAS hmpir settle dah bab mcm senang ckit ader bahan..English plak dh siap sepenuhnyer ....
hr nie plak sy akan siapkan slide show PSV..nak settlekan sume keje...PSV saya kena buat dua slideshow sbb group saya akan wat presentation yg pertama utk kelas PSV 3101 n PSV 3102..nasib baik la tajuk senang ckit...
ape2 pown,go watie go..chaiiyoookk...


Ahad, 10 Julai 2011

~uLat BuLu NaiK DauN~

ulat bulu naik daun?????hikhikhik..sebenarnye saya nak share gambar2 nie..cantik la plak..sy rompak lam laptop abg saya...abg saya yg ambik gmbar nie ngan kamera dia...sy nie hanya tau merompak gambar2 yang cantik jek hikhikhikhik..jom layan gambar2 ulat bulu nie ek...


panjat..panjat...

wahh...sudut 90' dh nie..bertahan..
dah sampai pown kat daun...

turun slow2 jap....

wokeyy...selamat mendarat dh...
sedapnyer tempat landing nie...(^_*)


Sabtu, 9 Julai 2011

~KiSaH DonGeng-StacY~


Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka yang jauh lebih megah dari diri ini



...Apa yang mampu ku berhias hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi



Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu...Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela


Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja



Belum pernah ku merasakan dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini



Sanubariku memerlukan kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Selasa, 5 Julai 2011

~kenali MyVi lagi Best~

Hola..hr nie sy nk kongsi story mengenai Kereta Myvi Lagi Best ! Kereta ni juga dikenali sebagai New Myvi Elegance.Wah kedengaran menarik bukan ? Ada sesiapa yang teringin nak punyai kereta Myvi Lagi Best ni tak ? Saya selitkan juga harga kereta Myvi Lagi Best dalam entri ni tau = )

Menariknya tentang Myvi Lagi Best ni kan..saya perasan yang gear kereta ini direka khas di dashboard. Bukan lagi di sebelah tempat duduk pemandu. Amboi...Macam mana nak biasakan pegang gear di atas di tempat radio tu ye ? Lagi satu kan...radio dia sikit punya best laa...memang lagi best dari kereta kereta lain....

Apa apa hal pun kepada yang rasa minat nak membeli kereta Myvi Lagi Best, jom kita layan dulu gambar gambar Kereta Myvi Lagi Best ni ok...selamat membeli kereta baru ya !







gear kereta ini direka khas di dashboard.
 
* Model berwarna kuning dengan enjin 1.5 EZ.
 
Harga yang dicadangkan bagi model ini adalah seperti berikut.
1.3SX Manual RM 44,426.00
1.3SXi Manual RM 47,226.00
1.3SXE Manual RM 54,408.00 
1.3 EZ Auto RM 47,426.00
1.3 EZi Auto RM 50,226.00
1.3 EZE Auto RM 57,388.00
* Harga OTR diatas adalah untuk kemasan cat SOLID. Tambah RM400 untuk Metallic dan RM600 untuk Special Metallic.
* Didatangkan dalam varian berwarna Ivory White, Pearl White, Ebony Black, Glittering Silver, Medallion Grey dan Mystical Purple.
* Model berwarna kuning dengan enjin 1.5 EZ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...