elo my frenz..

Luv u

Daisypath Anniversary tickers

Isnin, 31 Oktober 2011

~(^_*)~


~CARA-CARA UNTUK LUPAKAN KEKASIH LAMA~



CARA-CARA UNTUK LUPAKAN KEKASIH LAMA 

1. Kalau pasangan korang tu pernah bagi barang,buang terus barang yang di bagi tu.Nak nampak lagi ganas bakar terus tapi kalau dia ada bagi rumah dan korang pulak duduk rumah tu korang pikir la masak2 sebelum bertindak. 

2. Buangkan no.telefon dan gambar.Kalau dah buang pun korang masih ingat kat dia gak,hantukkan kepala kat dinding terus hilang ingatan. 

3. Letakkan muka pasangan korang tu sama dengan musuh ketat korang dari zaman kanak2 sampai la sekarang.Nak lagi best,letakkan sebaris dengan muka orang yang pernah berhutang tapi tak bayar.Nescaya korang menyampah nak tengok.

4. Jangan sesekali tengok cerita cinta dan dengar lagu yang ada unsur rindu,sayang dalam lirik lagu tu.Tengok cerita pasal kematian dan dengar lagu2 nasyid,takpun ceramah agama.Ada gak pekdahnye. 

5. Ingat yang buruk2 pasal perangai pasangan korang.Kalau muka korang buruk lagi elok,tengok muka korang kat cermin,mesti korang tak sanggup nak ingat lagi. 

6. Untuk lelaki,pergi pakai cantik2,jambul kasi up sikit,lepas tu lepak dekat bus stop yang ramai minah kilang.Cuba la mengorat.Yang perempuan pulak pergi balik kampung,tunggu orang masuk meminang.

~selamat mencuba hikhikhikhik~

Sabtu, 29 Oktober 2011

~PeNat tapi Best~


uisshhh...dh bape hari dah x berblog....bukan pe,kebuzyan n kemalasan melanda...kebuzyan sebab start dr jumaat lepas-rabu dh bermula cuti sekolah..saya lik kampung at Bera...kat kg tu line berukband mmg lembab tahap sipot sedut..sipot sedut pown lau kiter sedut,laju jek masuk tekak tp lau line berukband neyh,sedut cmner pown x laju2 hahahahahah....
sepanjang cuti plak agk buzy gak..buzy jenjalan jalun(genting highlands n gunung senyum) n buzy nan kenduri kesyukuran n berubat nenek...memang rasa x rest pown masa cuti tu...penat giler tp best...
naik sekolah hari khamis jumaat lak saya ader lawatan penanda aras bsama2 PPD ke SK BUKIT BARU MELAKA....memang best giler...sekolah tu memang cantik n ceria..memang layak la sekolah tu dapat banyak anugerah....penat berjalan2 ke melaka tp yang x best sebab asyik ujan jek..x pat nk shoping beria ngat...ermmm...hari sabtu lak pg2 dh ke sekolah sebab kat sekolah budak2 nie ader camping..start dr jumaat-sabtu...camping kat sekolah jek...rasanyer jadual saya utk seminggu nie mmg pack giler...
ape2 pown,cuti sekolah hr tu memang enjoy la....peace yaawwww...

Jumaat, 21 Oktober 2011

~eXaM PPG ditunda utk kali ke-2~

PENTING....UNTUK CALON PPG.

PEPERIKSAAN SEMESTER SATU BAGI CALON PPG DITUNDA DARI 29-30 OKTOBER KE 19-20 NOVEMBER 2011.
Mesyuarat Senat Kali Ke 7 Tahun 2011 telah memutuskan tarikh peperiksaan Semester 1 untuk PPG (Ambilan Julai 2011) dipinda dari 29 - 30 Okt kepada 19 - 20 November 2011.
perkembangan seterusnya akan dimaklumkan dari masa ke semasa.
 
Kesulitan amat dikesali.
emm...berubah lagi jadual neyh..maknenyer hbs sesi persekolahan la nie...last sekolah 18 Nov 2011....semoga pasni jadual nie x berubah lg..puas nk call hotel mint tunda tarikh booking hotel..ermmm

Rabu, 19 Oktober 2011

~exam PPG ditunda~

PENTING....UNTUK CALON PPG.

PEPERIKSAAN SEMESTER SATU BAGI CALON PPG DITUNDA DARI 29-30 OKTOBER KE 12-13 NOVEMBER 2011.
Mesyuarat Senat Kali Ke 7 Tahun 2011 telah memutuskan tarikh peperiksaan Semester 1 untuk PPG (Ambilan Julai 2011) dipinda dari 29 - 30 Okt kepada 12 - 13 November 2011.
Kesulitan amat dikesali.

 nasib baik la sy bukak fb group PSV,lau x sy x tau pown pasal exam kena tunda dgn trak tunda...biler dah tau tu,sy pown cpt2 la inform kat kwn yg booking hotel hr tu supaya dia tunda gak tarikh menginap di hotel tu..nasib baik la dia pown dh tau,selamat....xder la rugi...hehehehe..makna nyer saya ader banyak masa lagi untuk study...chaiyok...nak start study la sbb kebuzyan di sekolah dh makin kurang nie..

~hikhikhik~

Selasa, 18 Oktober 2011

~peperiksaan akhir tahun~

18-21 Oktober 
Peperiksaan Akhir Tahun

 murid tahun 1 Arif

 Murid tahun 2 Arif

 Murid tahun 3 Arif

 Murid tahun 4 Arif

Murid tahun 5 Arif


Isnin, 17 Oktober 2011

~jaduaL exaM~


elo..haitt...
hari nie dah 17102011...dah tak lama dah nak exam...
29-30 Oktober 2011 nie saya ader peperiksaan  PPG..nie jadual utk exam nie...

UNIT PEPERIKSAAN DAN PENILAIAN
IPG KAMPUS TENGKU AMPUAN AFZAN
KUALA LIPIS

JADUAL PEPERIKSAAN OKTOBER
CALON PPG(PROGRAM PENSISWAZAHAN GURU)
AMBILAN JUN 2011
29 .10.2011(Sabtu)
8.30-11.00 am           BCN3011
                                  BTM3101
                                  PSV3101
                                  PKP3101
                                  PIM3101
                                  SCE3101
                                  MZU3102
                                  PRA3101

30.10.2011 (Ahad)
8.30-11.00 am           BCN3012
                                  BTM3102
                                  PSV3102
                                  PKU3102
                                  PIM3102
                                  SCE3102
                                  MZU3104
                                  PRA3102

maknenyer masa nie sy keje deret la 12 hari tanpa cuti sebab sabtu ahad ader exam...ermmm,nak wat cmner kan,tanggujawab perlu digalas gak...saya yang menurut perintah..hehehehehe..28hb 10 tu saya dan kawan2 saya akan menginap di hotel di Kuala Lipis sebab pihak IPG tdk menyediakan penginapan..hotel dah book awal2 dah,takut nant dh full lak hotel..x sgup nak berulang dr Jengka-Lipis dua hari tu...ape2 pown,semoga semua calon PPG akan lulus dgn cemerlang..caiyokkk...


Khamis, 13 Oktober 2011

~SK (oa) di Terengganu~

elo...hari neyh sy rajin2kan tangan nie utk meninjau sekolah orang asli yang ader kat Negeri Terengganu..nak tengok gak,kat negeri tu ader ke tak sekolah org asli..lau kat Pahang n Perak tu mmg banyak la SK (oa) sebab dua negeri tu merupakan negeri yang ramai masyarakat Orang Asli...
klik punyer klik,sy jumpa la laman web JPNT...rupernyer kat Terengganu ader 2 buah sekolah orang asli iaitu SK Sg Berua,Hulu Terengganu dan SK Sg Pergam, Jabor Kemaman...sy search lg kat Mizz Google n sy jumpa la blog neyh SK Sg Pergam  .nak tau lebih lanjut ttg sk sg pergam tu,klik la kat pautan tu...ape2 pown tahniah la buat semua cikgu2 yang mengajar di SK(oa) nie..besar pengorbananmu..jasamu dikenang....

layan gmbar yg sy dpt search kat Mizz Google  ni..

SK SG BERUA, HULU TERENGGANU

cari gmbar sekolah x jumpa,dpt gmbar murid pun jadi la heheheheheh murid2 SK Sg Pergam...

Rabu, 12 Oktober 2011

~ (T_T) ~


Isnin, 10 Oktober 2011

~sesi Ujian Akhir Kursus~

Pada 08 Oktober 2011 bersamaan hari Sabtu saya telah menghadiri Ujian Akhir Kursus (UAK) yang bertempat di Institut Pendidikan Guru Kampus Tengku Ampuan Afzan, Kuala Lipis..(amboiiii...skemanyer ayat hakhakhak)



ader 3 paper jek..(spt yg diwar-warkan lam N3 sebelum neyh,ingt lg kan)...pagi tu UAK start kul 8.30 pagi..saya kul 8.00 pagi lagi dah sampai tp mencari parking punya la payah sbb penuh..kebetulan jadual kali nie btembung lg dgn bdk OUM (bkn budak tp cikgu2 yg smbung under OUM hikhikhik)...parking kat afzan dah la terhad..pusing punyer pusing,last2 park jek kat tepi jalan..i follow jek kete2 yg len tu hehehe nk masuk kat dewan tu dh kul 8.20...pintu dewan dah kena tutup lak..sori la encik,sy dah samp awal tp xder parking..parking jauh sgt...nsb baik encik tu bg masuk..lau x bg masuk sy lik je la..malas mao layan hahahahaha
pagi tu walau ader 3 paper jek,tu pun sy dh kepeningan nk mjawab...sume paper sy x cukup masa nak mnjawab...subjek Literasi nombor tu yg lgsung x sempat nk siapkan sume soklan...biler hbs UAK tu ader taklimat utk Exam 29-30 Okt nie...pensyarah ckp keputusan UAK nie akn menentukan sama ada kami leh ambik exam atau tak...ha??????camtu ke??adoyaiiiii....harap2 sy lulus la...mls ar nk repeat2 paper neyh...ape2 pown,buat sume warga2 PSV, gud luck k...korang mmg best la..terbaeekkkkk hahahahahha

Khamis, 6 Oktober 2011

~aty2 dgN peNgambiLaN mee segeRa~


mee segera...mest ramai yang suka makan mee segera kan, termasuklah saya..bukan pe,mee segera nie dah la sedap pastu senang lak tu nak masak..bg mereka2 yg tak reti memasak mmg sesuai sgt la mkn mee segera nie...masukkan mee segera lam mangkuk,cmpur air panas,tutup jap,dah siap utk dmakan...kan senang hehehehe
tapi korang tau x,sebenarnyer x elok makan mee segera nie hari2...sebab lam mee segera tu ader sodium(garam)...sodium jika diambil secara berlebihan dan bterusan leh mengundang penyakit tekanan darah tinggi, masalah pada jantung dan kerosakan pada ginjal..
selain tu ader gak Monosodium Glutamate (MSG) yg selalu kiter sebut aji tu hehehehe..boleh menyebabkan "simptom MSG kompleks" dan memburukkan lagi simptom asma..
1 perkara lg yg mgkin kita x tau,sy pown br tau nie sbb search lam mizz google..mee segera tu sbenarnyer dsalut dengan wax(lilin)...kegunaannyer adalah utk mengelakkan mee tsebut melekat...eeeiii...lau korg x basuh dl mee tu maknenyer korg mkn lilin gak...werrkkk..pasni lau nk mkn mee segera tu seeloknyer korg rendam dulu mee segera ngan air panas...biler dah kembang,basuh ngan air sejuk..pastu br masuk lam kuah korg tu...

ermmmm....bila dh tau cmnie,rs cam takut la plak nk mkn mee segera hari2...seeloknyer kiter jarak2 kan la pngambilan mee segera nie...seminggu 2x dh ok dh...

pssstttt...peringatan utk diri sendiri gak nie..kikikikikikikiki

Rabu, 5 Oktober 2011

~SeLaMat Hari GuRu SeDuNia~


o5 OCT....
Sambutan Hari Guru Sedunia...
Selamat hari Guru buat semua warga pendidik....

Selasa, 4 Oktober 2011

~maSa uTk StudY~


study..study..alamak..macam zaman2 belajar dok kat sekolah ngan maktab dulu daa....dulu bila nak exam jek,baru la terkial2 nak baca buku..begitulah saya sekarang nie...08.10.2011 hari SABTU nie saya ader Ujian Akhir Kursus(UAK) seperti yang tertera di jadual sebelah(TARIKH PENTING!!!) hehehehe subjek untuk ujian nie x banyak,ader 3 je... ENGLISH LANGUAGE PROFICIENCY, LITERASI NOMBOR dan TAMADUN ISLAM DAN TAMADUN ASIA(TITAS)..walaupun cume 3 subjek je,tapi saya tetap rasa gementar...tak tau la camner nak jawab nanti...terutama sekali bagi subjek LITERASI NOMBOR tu sebab kami cume sempat 1 tutorial je..lepas tu xder pensyarah dah..nampak gayanyer kena la belajar sendiri...kesian kami...kawan2,nie jadual ujian akhir kursus kita hari sabtu nie k...


8.30 pagi-10.00pagi
TAMADUN ISLAM DAN ASIA
WAJ 3101

11.00pg-12.30 pm
ENGLISH LANGUAGE PROFICIENCY
WAJ3102

2.30 ptg-4.00ptg
LITERASI NOMBOR
WAJ3105
 
~~pasnie bersiap sedia untuk EXAM PENDIDIKAN SENI VISUAL 3101 n 3102 pada 29-30 OKTOBER 2011~~~
~untuk sume rakan2 PSV 2...go go caiyokkkk....u can do it.hang-u-nul bim-ni-da(good luck)~. 

Isnin, 3 Oktober 2011

~BaHasa SeMelai Vs EngLisH LaNguage~


eLo suMe....moNdaY kabar????sihat beh???
haaa.....hari nie saya nak cerita sikit2 mengenai BaHasa SeMelai Vs EngLisH LaNguage  nie...sebenarnyer orang semelai nie dh terer dah bahasa inggeris sebab banyak dlm bahasa semelai yang berbunyi bahasa inggeris cume maksud jek yang berbeza...dari kecik lagi kiter dah dengar perkataan "boY", "MoNdaY",..rasanyer dua perkataan tu memang paling glamer kiter dengar kan....bagi korang yang x tahu tu mesti tertanya2,ape maksudnyer???kan.....ok,sekarang masa untuk belajar....

English>>Semelai>>Melayu...
BoY>>JangaN>>Lelaki
MoNdaY>>aPe??>>IsNin
DucK>>aiR>>iTiK
GirL>>HanYut>>PeRempuaN
DoLL>>ruMaH>>aNak PatuNg

korang faham tak??lau x faham,buat2 la faham ek...
ok..cukup sampai disini sahaja kelas kita hari nie...xleh banyak2..tau ckit2 dah ler hikhikhikhik

ppssstttt:sori lau ader tersalah n tsilap kata..(*_*)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...