elo my frenz..

Luv u

Daisypath Anniversary tickers

Isnin, 21 November 2011

~SeLamat Becuti buat sume warga PeNdidik~

cuti sekolah datang lagi....
mest dah ramai yang balik kampung kan...
hati2 d jalan raya,ingt la insan tersayang


selamat bercuti buat sume warga pendidik..tapi waktu cuti camni x sume warga pendidik dapat cuti..bagi mereka yg ader kelas waktu cuti nie,selamat menjalankan kelas..chaiyokkk...cikgu2 yg lain tu pun bukan cuti sepenuhnyer pown..masa cuti nie la sume cikgu sibuk nak siapkan sukatan pelajaran, siapkan fail utk tahun depan...ader gak yg time cuti nie sibuk wat bahan bantu mengajar n hiaskan kelas...istilah cuti bagi cikgu2 nie bukan la cuti x wat keje2 sekolah tapi bercuti dr ngadap muka student..keje2 sekolah masih lagi diteruskan..sebenarnya bukan senang nak menjadi seorang pendidik..org kat luar tu senang la cakap "best la jadi cikgu,banyak cuti"....best ke???korang try la jadi cikgu, baru korang tau camner rasanyer...sume keje sama jek..xder yg ssh xder yg senang..ape2 pown, selamat bercuti cikgu....jumpa lagi minggu akhir sebelum start tahun depan(minggu cikgu mula bekerja,lau x dtg kena tunjuk MC-gb sy yg ckp erkk- hikhikhik)

*epy oliday...epy2 selalu*
(pssttt: cuti sekolah,lama la sy offline bab line kat kg mcm sipot sedut..ssh mo on9) 
 

Ahad, 20 November 2011

~20.11.2011~

hari nie 20.11.2011 hari Ahad....
berakhir la suda peperiksaan akhir PPG..



semalam paper PSV 3101, hari ni lak paper PSV 3102...perrhhh...mmg giler kentang la...soklan senang tp jawapan tu yg ssh sangat...rs nak pecah otak nie menjawab paper PSV..
paper PSV 3101 antara soklan2 yg ader smlm yg sy x terbaca notanyer ialah tentang wayang kulit dimensi baru, seni multimedia, reka bentuk industri, ciri2 karya jepun..hampeh...saya baca lain,lain plak yg kuar...


paper PSV 3102 nie best ckit..best bkn sebab senang tp sbb kertas soklan tu ader kaler..mane yg ader gmbar tu gmbar nyer bkaler..baru la senang ckit nak wat perbandingan karya...kebanyakkan soklan yg kuar ttg arca..ingtkan ttg tembikar n catan yg kuar...tp arca plak yg blambak2 soklannyer...dua hari exam nie mmg saya menggoreng la..best gak rupenyer menggoreng nie ek hikhikhik...

Rabu, 16 November 2011

~_~

Selasa, 15 November 2011

~SKema JawapaN utk SokLaN dari Hibari~

elo..elo...dalam kebuzyan saya mengharungi minggu2 terakhir yg buzy kat sekolah,sempat gak saya post n3 lam blog...thanx buat hibari yang sudi tag kan saya lam blog dia...
 
nie skema jawapan anda ek..sila buat semakan jawapan hikhikhikhik :) ....
1        Cita2 mse kecik nak jadi apa?
nak jadi cikgu....(hasrat tercapai ekekeke)
2        Bile besar nak jadi apa pulak?
nak jadi budak kecik yg tomey(*_^)
3        Kenangan yang paling x bole lupe mse kecik?
jatuh lam longkang..kesan sampai skunk msh ader..(biasa la,budak nakal mmg begitu hikhikhikhik)
4        Negara apa paling anda kagumi dan kenape?
opcoz la MALAYSIA...sebab sume macam2 ader kat Malaysia nie..
5        Pernah fail paper math x?
oopppsss..malu la nk jawab kikikikiki
6        Serangga yang paling disukai?
uisshhh...sekor pown x suker..goli den..
7        Binatang yang paling ditakuti?
 paling ditakuti???soklan neyh nak jawab lam bentuk esei leh x??byk sgt binatang nyer..x muat mo jawab lam neyh hikhikhik.

8        Dah berapa tahun anda melihat dunia ini?
melihat dunia yang indah nie,x terkira tahunnyer(soklan perangkap neyh..lau bgth nant owg tau lak umur kiter kikikiki)
9        Bila rase marah kat seseorang ape anda buat?
perang.....dushh..dushh..wachaaaaa hahahahaha
10      Dalam bnyk2 perkara kat dunia ni, apa yg paling anda tkut ia berlaku?
errrr...eeerrrrr...tatotnyerrr....
11      Antara citer naruto, bleach ngan chibi maruko chan yang mne satu paling best?
chibi maruko chan...tp naruto pown best gak...bleach pown best gak...lau camtu antara naruto, bleach ngan chibi maruko chan citer yg paling best ialah citer ngan..(bole ke?bedal la kikikikiki) 

okey...selesai sudah saya menjawab pertanyaan hibari....soklan saya lak???ermmm..lau malas mo buat leh x???(otak jammed dah nie)hehehehehhe....
 

Jumaat, 11 November 2011

~11.11.11~

11.11.11???
apew yg best sgt dgn tarikh nie???
saya rasa biasa2 jek...tetap sama jek ngan hari2 sblm nie...
yang beza hanyalah....


  • kebuzyan yg btambah kat sekolah(biasa la,minggu2 last sekolah nie,keje bduyun2)
  • ader jamuan kelab bilik guru kat Bandar Temerloh
  • 3 orang sahabat terbaekkk kat sekolah dapat bertukar sekolah tahun depan(cedeyh sgt neyh)

11.11.11 juga saya buat 1 keputusan penting...
semoga saya x salah membuat keputusan...
keputusan yang amat sukar sekali saya nak wat..
setelah ditimbang tara, dibuat kaji selidik, buat ujian n peperiksaan(uisshh cam exam skolah lak kikikiki),
keputusannya...........
????????????
(nantikan sambungan n3 neyh..-mcm drama berantai lak-..hikhikhik)

Khamis, 10 November 2011

~ Important Thoughts for Today~


Love
The Special Feeling that makes you feel all Warm and Wonderful

Respect
Treating others as well as you'd like to be treated

Appreciation
To be Grateful for all the Good Things Life has to offer

Happiness
The Full Enjoyment of each moment with a Smiling Face

Forgiveness
The Ability to let Things be without Anger

Sharing
The Joy of giving without Thought of Receiving

Honesty
The Quality of always telling the Truth

Integrity
The purity of doing what's Right no matter what.

Compassion
The Essence of Feeling another's Pain, while Easing their Hurt

Rabu, 9 November 2011

~StucK in da MiddLe~

~Mood hr Neyh~




~TeMerLoh, MaRaN, JeraNtut~

 temerloh mmg sinonim dengan ikan patin....

kalau Temerloh tkenal dgn ikan patinnya, Maran plak terkenal dgn ayam kampung..sebab tu Maran dikenali sebagai bandar ayam kampung

Jerantut bandar taman negara..sebab taman negara terletak kat daerah Jerantut..


Isnin, 7 November 2011

~TahNiaH Sidek HussiN~

sape Sidek Hussin tu???
ha..n3 kali neyh saya nak bercerita tentang En. Sidek Hussin.. beliau nie merupakan pelakon pembantu dalam Filem Karak.. baru2 nie beliau telah memenangi anugerah Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Filem bagi filem KARAK di dalam Anugerah Skrin 2011. Bg saya beliau memang patut terima anugerah tersebut sebab beliau memang menghayati dan mengkaji watak beliau sebagai Tok Malam iaitu watak orang asli...yang penting, penggunaan bahasa yang digunakan tu...bkn pe,sblm nie lau ader je cerita melayu yang menggunakan watak org asli,mesti penggunaan bahasa dan lenggang lengguk bahasa yang dorg gune mest x best...satu lagi citer yg best mgunakan watak org asli ialah cerita "Lembing dan Layang"...terbaek la..

inilah Sidek Hussin dalam filem KARAK(search dlm Mizz Google)

Poster filem KARAK
watak Tok Malam

 Sidek Hussin

Jumaat, 4 November 2011

~acc fb ku deactivate~

PERHATIAN!!!!!!
utk sume kawan2 saya yg add saya at fb....
Untuk makluman acc fb saya terpaksa dideactivate atas sebab2 tertentu...
so,jgn pelik la lau tetiba saya xder lam frenzlist kwn2 sume 
bukan saya meremove anda, cume saya tutup jap akaun saya atas sebab2 tertentu....


bila dah ok nant, mood dah elok, baru saya akn aktifkan semula fb saya
harap maklum
sekian terima kasih...

Khamis, 3 November 2011

~Senamrobik Mr SiMpLe utk hr keceMerLaNgaN~

15 Nov 2011 nie ader hari kecemerlangan kat sekolah saya..
mcm biasa, saya kena bhgn jawatankuasa Persembahan...
nak buat ape ek utk hr kecemerlangan nie???
masa dah x banyak dah...
ermmmm...


fikir punyer fikir...
last2 sy wat senamrobik je la..lgpun nk wat tarian or yg lain2 tu sume kelas lain dh ambik..
guru besar cakap xnak jenis psembahan yg sama..
so,ambik keputusan wat senamrobik je la..tu yg xder lam senarai..

nk wat pemilihan lagu pun  ssh gak..x reti lor nk wat lagu pe..
balik2 lagu melayu, lagu omputeh...
ape kata kali nie saya ambik lagu korea lak...
bia lain ckit hahahhaha
keputusan dibuat..
lagu Mr SimPLe-Super JuNioR
hahahahhaha amek kaw...


sekarang nie lam proses melatih bebudak nie...
nampak gayanyer bkurang la lemak2 cikgu bab hr2 senamrobik..kikikikikiki
ape2 pown..
go..go..chaiyokkk...
aja aja fighting....


Rabu, 2 November 2011

~taKe caRe~


~tetiba ingat dia????~

teringat kat sape???


ermmm..ntah la..tetiba lak saya teringat kat dia..
siapa dia tu???
cukuplah sekadar korg tau dia tu rakan fb sy
(nama terpaksa dirahsiakan,sbb org tu pown x tau sy tetiba ingt kat dia,ntah2 dia pun x tau dia org yg sy tetiba teringat hikhikhikhik) 
bersahabat lam fb nan dia sejak september
mula rapat rsnyer pas komen pd 05 April 2010..sbb sy neyh mmg suka nyakat org(senang citer suke merepek la)...hehehehe
pastu ktorg selalu la komen status masing2..
slalu gurau2...
ms tu dia rajin conteng wall sy...tiap pagi,tengah hari,petang n malam mest dia akn conteng at wall saya(tp xder la conteng2 ayt cinta k)
ms tu mmg best la samp ader sorg kwn sy perasan n komen at status tu,sbb dia asik conteng wall sy jek..last2 dia conteng sekali at wall kwn sy tu..kelakar..hehehehe
dia memang kawan sy yg paling best....
tapi tu dulu....


sekarang?????
dia dh jarang conteng at wall sy..utk tahun nie cume 2x jek dia conteng wall saya.....
nak komen status sy pown dh jarang dh..cume kdg2 ader gak dia like n komen ckit..
mungkin dia bz kot...(wlau bz tp sy tetap komen at status dia n conteng2 wall dia-suke aty sy la- kikikikikiki)
ape2 pown lau saya ader wat salah ngan awk,tersalah cakap,sy minta maaf ye...
....
saya tetap rindukan persahabatan kita yg dulu
......
psssttt : hrp2 dia x tau la(tutup muka nan bantal)...kikikikikikikiki...
miss her/him....


Selasa, 1 November 2011

~menu sarapan pagi~

setiap pagi saya akan sarapan pagi di kantin sekolah...rajinnyer saya...hakhakhak...mls nyer sy nk wat srpn kat umah ek..pdhal leh jek..tp malas r..dok sorg2 nie mmg malas nk wat srpn,msk pown mls...bkn pe,mkn sorg2..x best kan..x berbaloi pown lau masak...tp lau ms dok johor dl wpun dok sorg,time cuti sabtu ahad sy masak la sbb leh mkn tgh hr n mlm...masak cume skali jek..tp dok pahang neyh,time cuti asik lik kg jek..ye la,kg dekat jek..sejam suku dh samp kat kg hehehehe...(uiissshhh,panjang plak set induksi sy neyh..pdhal nak kenalkan menu sarapan pagi jek hikhikhik)

menu sy waktu pagi selalunyer nasi goreng+telur mata+nescafe... lau sy kena ulser sy akn minum nescafe ais tp lau sy x kena ulser sy akn mnum nescafe tarik...tp tetap la nescafe hehehhe

 sy suka mkn nasi gorg nie sbb pedas..sy mmg suka makanan pedas...

.hr nie mnum nescafe ais sebab kena ulser..hukhukhuk

  nescafe tarik..nampak sedap..mmg sedap pown..secukup rasa n pekat..x mcm kat kedai2 mkn kat lua,lau oder nescafe mest cair n x sedap..kedekut nescafe tp lau kat kantin sekolah sy nie mmg sedap nescafe nyer..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...