elo my frenz..

Luv u

Daisypath Anniversary tickers

Khamis, 27 Disember 2012

~main salji d i-city~

cuti sekolah sempat lg g main salji...kebetulan ms tu g umah abg sy kat kuarters polis S23 shah alam..dh alang2 ke sana,kami pon menjengah la ke i-city jap....try la jugak masuk ke snowalk tu..nak tgk,best ke tak antara i-city n snow world genting...bg sy best lg snow world genting..sekurang2nya kat genting x kena caj kasut..neyh dah la kna bayar sewa kasut tu rm10 dah tu dpt kasut phua chu kang jek..kasut org g noreh...ape la...nampak mcm gah,tp standard kg gak..baik sy bwk kasut noreh kat kg tu lg bagus...oppppssss....



dh la..mls mao citer lebih (tu pon lum citer ttg tndas kat sane lg...0 bintang)....ok la..jom layan gmbar sy main salji

hohoho...ms neyh kebal lg

shah alam...peace yo...

nk smbut krismas kat umah uncle...jemput masuk...

ape lg..jom men bola ais..

best meluncur....

ho..ho..ho...santa claus

posing d sebalik tingkap...

Jumaat, 21 Disember 2012

~berjinak-jinak dengan ikan~

hola....

skrg neyh incik suami dh mula bjinak2 dengan ikan pulak..kat umah dh ader 3 dh akuarium...nape ader sampai 3??sebab 1 akuarium tu utk ikan emas n da geng..1 lg untuk ikan keli,ikan sepat dan 1 akuarium a.k.a balang comel untuk ikan arowana...sbb tu la ader 3..mane bleh letak 1 akuarium jek..x cntik lor..

skrg nie lau balik dr ane2 jek mest incik suami akn mengadap ikan2 dulu...sayang sgt beliau ngan ikan2 tu...

ikan emas n da geng

ikan sungai


ikan arowana- upin yg punyer hehehehe

psstttt...pasni beliau ckp mao bela burung plak...ermmm...

Isnin, 17 Disember 2012

~result exam sem 3~

Hr jumaat hr tu dpt call dr Una...dia tanya dh cek lum result exam???result dh kuar dh...
perhhhh...berdebar2 nak semak keputusan tu...


nak semak ke x?rs berdebarnyerrr.....ape yg bmain di fikiran sy ms tu???adoyaiii mest kena repeat paper nie...esaimen seni mmg x yakin sgt leh dpt markah tinggi bab sy mmg x pandai bab2 melukis n menghasilkan karya neyh...cmner neyh????

kuatkan semangat..sy pon semak la keputusan....dan keputusannyer.................

KEPUTUSAN : LULUS, TERUSKAN PENGAJIAN....


perhhhhhh...mmg epy giler babas la..yg btambah babas tu bab x sangka deret 3 semester nie pointer sy menunjukkan peningkatan..tp x blh la nk bpuas hati...br semester 3..ader lg 5 semester nak dihabiskan..hrp2 pointer x teruk sgt la..yg penting lulus....

bt rakan2 PSV 2,kiter jumpa lagi di semester 4...congratz..

Khamis, 13 Disember 2012

~layan wayang -LIFE OF PI- ~

HARI : SELASA
TARIKH : 11122012
TEMPAT : EAST COST MALL KUANTAN
FILEM : LIFE OF PI

cuti sekolah neyh sempat jugak la saya ngan incik suami berjalan2 turun kuantan...bawak adikku c nieza tu g tengok wayang...mula2 c nieza cadang nk tgk citer seram...tp bl g kat sane,xder la plak citer seram..yg pelik adik sy neyh ckp la,skrg nie ader citer tamil seram d tayangkan d pawagam..dia ader tgk iklan...ktorg ckp la,xder pon citer seram..lam list tu pon xder..tp dia x caye..last2,incik suami sy pon nampak la citer LIFE OF PI...incik suami pon ckp la,ha..nie la citer tamil yg seram tu(pdhal bkn pon,sj je nk tpu adik tu kikikikiki)...pastu incik suami pon beli la tiket...


citer neyh mmg best...best sbb 3D...yg kelakar nyer citer x start lg,br tnjuk iklan jek adik sy dh terkejut dh bab ader iklan tu campak kapak,dia rs mcm kapak tu nak kena kat dia..mcm2...hahahahaha sepanjang citer tu ditayangkan ntah bpe kali ntah adik sy asyik terkejut bab mcm real jek..yg paling best ms scene kapal Pi karam sbb ribut n ombak bgelora tu adik sy blh tanggalkan cermin mata 3D tu n gelak jek kejenyer..dia x mao pakai bab dia rs mcm ngan dia2 skali dok lemas..hakhakhak....

tapi sy paling suka scene bot Pi tdampar d lautan waktu malam..mmg cantik..

cantiknyer...cahaya dr obor-obor...

ms neyh Pi tdampar kat sebuah pulau berasid
pada korg yg x tgk citer neyh, g la serbu pawagam bhampiran anda k...

Rabu, 28 November 2012

~tidak seperti dulu~


cuti sekolah.....
tak seperti dulu dah....kenape?????

kalau dulu time cuti sekolah,sepanjang cuti berada d rumah mak ayah sendiri...tapi sekarang neyh kena la pandai2 bahagi masa....separuh cuti kat umah mak ayah sendiri...separuh cuti lagi kat umah mentua...nasib baik la dua2 cikgu jadi dapat la cuti lama ckit....

masa cuti neyh incik suami sibuk nak uruskan tanah...ms neyh la nk mencari benih sawit nk tanam kat kebun incik suami...kebun incik suami msh kosong lg x tnam pape...sbb tu la sibuk mncari benih sawit...lau kebun sy lak tunggu masa jek nk kuarkan hasil...mybe tahun dpn dh blh toreh...tp kna srh org len la toreh bab sy x pndai menoreh pon hehehehee...






Khamis, 22 November 2012

Rabu, 21 November 2012

Jumaat, 16 November 2012

~olahragawati & olahragawati harapan~

hola....

sukan skolah dh lama dh lepas ms 06 Oktober 2012 hr tu tp br skrg mao update status tentang sukan tu...bkn pe,gambor nak update ms tu xder hehehehehe

hr neyh sy nak story mory ckit pasal budak berdua neyh...

olahragawati : Shazana
Olahragawati harapan : Norsuhainy a.k.a Boceng

dorg berdua neyh atlit dr rumah Biru(rumah kitaorg la tu...sy, surianita, ckgu rasnan) c Shazana tu darjah 6, c Boceng plak darjah 3(budak kelas sy tu heheheh)...dorg berdua neyh mmg layak la dpt anugerah tu sbb ms latihan pon dorg komited n ms sukan tu,xyah cakap la...lau berlari mmg laju giler tp x la giler sgt hehehehe

hrp2 tahun dpn Boceng maintain dpt piala olahragawati ok...cikgu sayang kamu....




Khamis, 15 November 2012

~cita-cita :model (part 2)~

hahahaha...xder citer mao buat citer..meh layan gmbar ank buah sy c KHALISH DARWISY ney...

malam2 kua g bandar sbb nak makan KFC hehehehe

awish nk mkn pe ek???

aaammm...bukak mulut luas2...


hohoho...


nyum..nyum..nyum...


ibu nk makan coleslaw???ibu kan mengidamnk mkn neyh..


papa nk makan x???

hahahaha...tu la dia gelagat ank buah sy kat KFC


Rabu, 14 November 2012

~Post Mortem Exam Sem 3~

akhirnya......

berakhir suda exam sem 3...pasnie tunggu result je la...
ape yg boleh sy cakap tentang exam hr tu ialah " exam yang sgt memenatkan jari jemariku" 
hukhukhuk.....

soklan senang jek tapi jawapannyer susah sangat....
hehehehehe...
tapi ok la, banyak gak yg dibaca kua ms exam tu....
berkat usaha perbincangan di KFC ngan set2 kak lin, Byt, Nad n Happy Sunday...ader gak soklan2 spot n yg ktorg jangka tu masuk....best la jugak...
slain tu, perbincangan dr bilik ke bilik ngan Una, Fara n Kak Jah pon byk gak masuk lam exam hr tu...
bersyukur bab ader sahabat2 yg membantu.....

paper BMM-boleh tahan la soklan nyer tp ok la, bleh jawab sume
paper EDU-perrhhh...penat tangan siot..byk tol soklan yg memerlukan jwpn yg pjg...mmg penat la jari jemariku..
paper PSV3105-ok la byk soklan yg diramal tu masyukkk...tulisan pon agk cantik n kecil bab x larat mao tulis besar2 hehehehe
paper PSV3106-gilerrr...x cukup masa lor sy nk menjawab...tu la, byk sgt berangan hahahahaha bkn berangan la tapi berfikir...hehehehehe

p/s: sem depan study la awal2 ek kikikikiki...............

Ahad, 4 November 2012

~khalish darwisy dan Airiel Ezriey~

ha..nie plak gelagat dorg mkn aiskrim..meh layan gambar anak buah saya neyh AIRIEL EZRIEY A/K ABDUL RIZAN dan KHALISH DARWISY BIN MUHAMMAD KHAIRUL NIZAN

"awish nak x??nah abg bg rs ckit"

"errrrr...cejuknyer aiskrim neyh...."

comot pas makan aiskrim

~cita-cita:model~

meh la layan gambar anak buah saya neyh..nama nyer KHALISH DARWISY BIN MUHAMMAD KHAIRUL NIZAN...dia neyh mmg kuat bergambar..nampak hset jek mest akn ckp,senyum...nampak kamera..senyum....pastu mcm2 pose la dia wat...jom layan








Selasa, 30 Oktober 2012

~roket??~


ape tu?????
ramai yang tertanya-tanya masa kenduri hr tu..benda ape tu??mcm roket...mao berlepas ke bulan ka???hehehehhe...selama neyh lau ader kenduri kat kampung mmg xder la benda alah neyh...

korg tau tak benda ape neyh???? ok...lau nak tao,meh cni sy mao tunujk magic(magic la sangat..hakhakhakhak)

mari kiter lihat ape yg ader lam tu...tari pon ditarik....

"ini la dia bahan yang kita akan hantar ke planet pluto" kata pakcik tu hehehehe

amacam???cantik x??hehehe

ini la isinyer...ader nasi minyak kukus..pas masak nasi minyak,dorg masak nasi putih lak

masa utk mengangkat dulang

pastu masukkan nasi lam bekas nasi..

ha...tu la dia...nasi kukus...nasi memang sedap...ramai org kampung yang berkenan nak tempah tukang masak neyh utk kenduri dorg...memang masakan dorg terbaeekkk la...mekacih ye kerana melancarkan majlis saya hehehehe...

terbaeeekkkk... ^___^


Rabu, 10 Oktober 2012

~exam PPG Sem 3~



GET READY!!!!!!!
GET READY!!!!!!!
STUDY!!!!!!!
STUDY!!!!!!!

EXAM makin hampir...neyh jadual nyer...


JADUAL PEPERIKSAAN AKHIR SEMESTER 3 PPG JUN 2011

SELASA - 6 NOV 12 
~ 2.30 - 5 PTG (BMM3101) ~ 


RABU - 7 NOV 12
 ~ 8.30 - 11 PG - (EDU3106)

KHAMIS - 8 NOV 12
 ~ 8.30 - 11 PG (PSV3105)

JUMAAT - 9 NOV 12
 ~ 8.30 - 11 PG (PSV3106)

Isnin, 8 Oktober 2012

~mereka itu part 2~

mereka itu part tu neyh nak share ckit gmbar2 kwn2 yg sempat bgambar ngan saya masa majlis tu...soe la bab ader yg x sempat bgambar..biasa la..lau adat semelai neyh pas sesi beradat di balai br dapat mao posing2 lebeyh2 kat pelamin..masa tu pon maybe kawan2 ader yg dh balik..mane yg sempat tu, sempat la yg bgmbar..neyh antara gmbar2 yg sempat dirakam oleh kamera chinta aty...

sal mrenjis sambil dukung baby nyerrr.....

ieyza haniey sempat mberi tips rumahtangga lg tu kikikikikikiki

antara rakan2 SK Sg Dua yang sempat dtg...thanx u all...wpun kat skola ader xtvt korg sempat dtg ke mjlis sy...

awek siam neyh...eira farieyra dtg dr kuantan...



thanx pada sume kawan2 yang sudi datang...ader gak kwn2 yg x sempat mao bgambar....cume sempat "peace " jek..ape2 pon korg sume mmg terbaeeekkkkk...thanx ya...

Khamis, 4 Oktober 2012

~mereka itu part 1~

mereka part 1.....

jom kenal mereka2 neyh...sape dorg neyh?????


juruandam ms majlis tu...mmg terbaeeekkkkkkk....

pengapit perempuan n pemegang payung pengantin perempuan

designer pelamin pd majlis itu

pengapit pengantin lelaki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...