elo my frenz..

Luv u

Daisypath Anniversary tickers

Sabtu, 26 Mei 2012

~akhirnyer..dapat tukar...~


Semakan Status Permohonan Pertukaran Guru Terlatih Antara Daerah
bagi Sekolah Rendah dan Menengah

No. KP : XX0516XXXXXX
WATIE OYUKI
Bagi Sesi : JUN 2012


TAHNIAH

Permohonan pertukaran anda diluluskan dan ditempatkan di

SK SUNGAI DUA
KG SUNGAI DUA
28600 KARAK
PAHANG
Surat Kelulusan Rasmi akan dihantar melalui (Jabatan Pelajaran Negeri / Bahagian).
Sila pastikan anda telah menerima surat kelulusan pertukaran sebelum melapor diri di sekolah baharu.

~yea..yea dapat tukar-tak rasmi lagi~


suker..epy..gumbira..
semalam..jumaat..25/05/2012
bukak pesbukz pastu tgk inbox ader msg(kwn yg keje kat PPD send mesej)..bukak..kua mesej neyh:

"pegawai kate pertukaran cikgu dh lulus ke sg dua.. tadi baru bercerita sal pertukaran cikgu"

wahhhhh...epi nyer saye..senyum lebar dr pagi sampai waktu lik hehehehe...tak sangka akhirnyer saya dapat gak tukar ke sekolah orang asli..memang dah lama sy idamkan..akhirnyer dapat gak walaupun lum rasmi lagi(bab x dpt surat) bestnyer..gembira ader, berdebar pon ader hehehehe ape2 pon tunggu surat dulu..

Khamis, 24 Mei 2012

~setelkan~

apa khabar warga pendidik sekalian alam..mest semuanyer sangat teruja menanti hari esok kan..esok last sekolah..bagi Kedah,Kelantan n Terengganu hr neyh dh last...selamat bercuti semua..tp sebelum cuti neyh GB dah siapkan list yg perlu dibuat...


ape2 pon selamat bercuti semua ^_^

Rabu, 23 Mei 2012

Isnin, 21 Mei 2012

~ Ea kan ~


~exam oh exam~


exam oh exam....
sangat2 memenatkan...mane x penatnyer..saya berulang alik dr jengka ke kuala lipis..xpe la..jimat duit sewa hotel...disebabkan exam jugak saya terpaksa di anta ke wad kecemasan pada hr jumaat malam sabtu tu...sedang syok study tb2 sy rs mcm berpinar..pastu badan bpeluh2, rs nak muntah,sesak nafas..saya pon call kawan sekolah cikgu azmi dan isterinya..dorang anta saya ke hospital jengka..sampai kat hospital,doktor cek pastu doktor suruh rest dulu..nurse datang cucuk lak kat bahu saya..adoooiiiiii....sakitnyerrrrr...nurse tu cakap sy overdos study neyh tu yg jadi camtu...adoyaiiii ader lak penyakit camtu ek..yg selalu sy dengar overdos ubat jek..macam2 hehehehee...ape2pon saya nak berterima kasih sangat kat cikgu azmi dan isterinya kak ana sebab banyak membantu saya...saya sangat2 terharu....

exam tu plak..ermmmm....paper EDU n PSV 3104 ok la..senang sebab seronok menggoreng..tp paper PSV 3103..adoyaiiiiiii....susah gilerrr...mmg giler kentang...nak menggoreng pon x dapat sbb soklan berbentuk fakta...adussshhhhh....x tau la camner ngan result tu nant....harap2 lulus la..x cemerlang pon x pe la..janji lepas...

Selasa, 15 Mei 2012

~tarikh exam paper murid dan alam belajar terkini~


MEMO
Tarikh baru untuk peperiksaan PPG Sem 2 yang sepatutnya dijalankan pada 16 Mei 2012 akan ditunda pada 18 Mei 2012 pukul 8.30 pagi. Segala kesilapan amat dikesali. Arahan ini baru dimaklumkan oleh pengarah-pengarah IPG yang sedang bersidang di Taiping pagi ini.
KUPP IPGKTAA
Sebarang kesulitan sila hubungi pegawai pengurusan Cik Wan Noraini Ab Rahman (013-9574755)  , atau Cik Zuraidah Baharuldin( 013-9549317)

~Exam ditunda lagi-paper murid dan alam belajar~

sib baik la semalam on facebook..br tau exam dtunda..
 
ASSALAMUALAIKUM

PEPERIKSAAN PADA TARIKH 16 MEI 2012 (RABU) TELAH DITANGGUHKAN KE SATU TARIKH YANG AKAN DIMAKLUMKAN NANTI.

PENYELARAS PPG IPGKTAA

* untuk makluman lanjut diminta KU menghubungi penyelaras dengan kadar segera En Syahriman
Perhatian Kepada Pelajar PPG Sem 2-2012
Peperiksaan PPG Sem 2 pada 16 Mei 2012 telah ditunda ke satu tarikh yang akan dimaklumkan kemudian. Makluman ini baru dimaklumkan oleh unit Pen IPGM pukul 5.35 pm tadi. Arahan penundaan adalah dari pihak tertinggi IPGM.

Kesulitan ini amat dikesali. Namun begitu segala  arahan dari peringkat atasan terpaksa kita akur.
Bagi calon PPG Sem 2 , peperiksaan 16 Mei itu akan dimaklumkan semula. Namun begitu tarikh peperiksaan 19 dan 20 Mei berjalan seperti dalam jadual, begitu juga jadual pelajar PPG sem 1.

Bagi Calon Sepenuh masa yang terlibat pada 16 Mei: Jadual baru untuk  16 Mei akan di muat turun . Oleh itu mana-mana calon sepenuh masa yang menduduki peperiksaan pada 16 Mei terpaksa ditempatkan di dewan darul makmur. Oleh itu anda terpaksa muat turun slip baru untuk memastikan kedudukan dalam dewan  nanti.
Sebarang pertanyaan sila hubungi Unit Peperiksaan segera.
 

Isnin, 14 Mei 2012

~Pagi2 bikin Panas~


pagi2 lagi hobi beliau memang suka merosakkan mood orang kan...pagi tadi pas perhimpunan ader taklimat ckit..pastu pas hbs beliau berkata2,beliau tanya guru2 lain lau ader hal2 lain..sampai giliran saya,beliau bukan tanya cam guru2 lain tadi "ader hal2 lain" tapi terus jek cakap "ha,awk nie nak bercuti nak exam kenapa x isi borang cuti lagi..kalau mcm nie mane boleh cuti" perrhhhh..angin betul saya mendengarnyer...saya jawab jek la "cikgu,borang cuti tu saya dh isi minggu lepas lagi cikgu..sy dh bg kat kerani cikgu..sy dh buat 5 salinan dh pon"..beliau berkata lagi "mane borang awak?saya tak dapat pon..xder kat ats meja saya"..saya pon jawab slow "sy dh bagi kat kerani..tanya la kerani cikgu"..

geramnyer la..nape la beliau tu pagi2 lg suda menghancurkan mood orang???yg saya sakit aty tu,lain kali sebelum nak marah orang,cek la dl..tanya la dulu kerani tu sy dh bg lum..hr pertama ms beliau suruh isi borang cuti tu lagi sy dh isi dh..beliau suruh isi n bg kat kerani..tp tu la..kerani skolah sy tu bab wat keje memang "terbaekk" sangat...sbb tu la COLA saya sampai sekarang msh salah wat...hampeh...makin lama makin tensen sy dok cni..pelik betol la..lau x suker saya,kuarkan je saya dr sekolah nie..saya sedar la yang saya nie orang asli..mengajar lak kat sekolah yg 100% muridnyer melayu n staff pon melayu tapi jgn la layan saya nie macam saya xder perasaan..kalau sy x wat keje saya tu bleh la jugak beliau nak marah..ini x..keje sy dh wat tp msh mo cr kesalahan saya lagi...geram betol...

Khamis, 10 Mei 2012

~jalan2 gi pantai~

cuti sekolah 3 hari sempat jugak saya g berjalan2...jalan2 g kuantan..mula2 nak tgk wayang,tp pastu rs mcm malas lak...baik g pantai lagi best..leh tgk keindahan pantai...saya pon g pantai Teluk Cempedak..nak mandi tapi x bawak baju spare lak..ermmm...dok rilex2 je la kat ctu...

 mula2 singgah bekpes kat Pekan Bandar Diraja Negeri Pahang...makan mee kari..sedap oooo...cume x best sbb ader taugeh..luper nk bgth x mao taugeh heheheheh

 Pantai Teluk Cempedak...memang cantik..

 Pantai Teluk Cempedak gak...cantiknyerr..air biru..area nie la yg byk beruk...lau kiter bwk makanan mmg beruk tu akn follow..takot beb heheheheh

 nie la Pantai Hiburan Kuala Rompin..tp air x biru pon..dah warna coklat..maybe air pasang kot..

yg bestnya pantai rompin neyh banyak pokok..tp hati2 tau bab baru2 nie ader yg meninggal sebab kena hempap ngan dahan ms hr beribut...

 

Selasa, 8 Mei 2012

Jumaat, 4 Mei 2012

~bulan Mei kembali lagi~


yeahhh..dah bulan mei rupenyer...saya suker..saya suker...sebab bulan Mei neyh ader byk hari selain hari Isnin, Selasa, Rabu, Khamis, Jumaat, Sabtu dan Ahad....ader hari pekerja, ader hari Ibu, ader hari jururawat, ader Hari Hol Negeri Pahang, ader hari kena masuk dewan peperiksaan utk exam PPG sem 2, dan yang paling spesel..opkoz la hari yg 2 in 1 tu...

HARI GURU dan HARI JADI saya 
pada
16 Mei 2012

hikhikhik

Rabu, 2 Mei 2012

~sesi perasan jap~


lorrr....sesi perasan lak??
hikhikhikhik

pelik la dorg neyh..nape ek?muka sy nie x nampak mcm muka cikgu ke???slalu org ingt yg sy neyh msh student...  
kisah yang terkini...
berlaku di sebuah kedai buku.masa tu sy nak ngabihkan baucer buku 1 malaysia sy tu la. masa nk bayar a.k.a bg baucer tu sempat la gak uncle(tokey kedai) tu borak2 ngan saya...

"owhh..u msh study lg ke?"

"ha'ah uncle.sm mcm cikgu tu td(sblm tu td ader ckgu beli buku gune baucer gak)...sy mengajar n belajar"

"lorr..u cikgu ke??uncle ingt u student...nampak kecik n muka budak lagi"

"uisshh..mane ader la uncle"

"u dh brape lama mengajar"

"masuk tahun nie dh tahun ke 8 sy ngaja dh uncle"

"aiyaa..dh lama lor..uncle ingt u betul2 student td"

aiyakkk.uncle,u make me perasan muda lor...hakhakhak.....perasan lak saya hahahahaha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...