elo my frenz..

Luv u

Daisypath Anniversary tickers

Selasa, 18 Februari 2014

detik2 kelahiran firas rayyan


pkul 3 pagi-terasa mcm nak buang air kecil..g tandas...balik smula ke bilik,ms baring tu rs mcm kuar air lg...eh!sy buang air kecil lg ke???g tndas lg..lik smula ke bilik,msh kuar air...rs pelik..kejutkan suami,tanya kat suami..suami pon kejutkan mak...mak ckp,nk bsalin dh kot....kemas2 barang terus g ABC klinik kesihatan rompin...

sampai kat klinik,nurse wat pmeriksaan smntara nk tunggu dokt dtg...dokt dtg cek,kompom dh ader tnda2 nak bsalin..dokt ckp sy xleh bsalin d ABC KK Rompin sbb ni baby sulung n kandungan sy msh belum cukup minggu/bulan..sebab ms tu kandungan sy br 36 minggu...doktor scan perut...

pastu dokt call hospt Pekan utk anta sy ke sana tp Hospt Pekan mintak sy d hantar ke HTAA Kuantan sbb kandungan sy blm cukup minggu n kat kuantan ada doktor pakar..lgpun kemudahan di HTAA Kuantan lengkap...

dokt srh suami n mak sy gerak dl ke HTAA Kuantan sbb takut lau follow blkg ambulans nant x tkejar lak..dh la rompin-kuantan jauh...ambulans gerak dr rompin lbh kurg kul 5pg...smpai jek kat kuantan br terasa sakit...

sampai kat HTAA br bukak 2cm...pastu sy dbawa ke labour room..kat labour room dh bukak 4cm(ms tu lam kul 8 lbh)..ms tu rs sakit sgt..x lama pastu dorg pgil suami sy masuk..agknyer ms tu dh nak dekat bsalin kot...sy lam keadaan mamai dh sbnarnyer sbb br kna cucuk ngan ubt pnahan sakit n sy mgkin tlebih sedut oksigen tu...tb2 sy tgk ramai sgt dokt n nurse keliling sy...dorg suruh push..push..push...owhhh..sy nak bsalin rupenyer.....hehehehe....

yg kelakar ms nak push la..dorg srh sy push tp sy ckp "sy ngantok"...mane x ngantok..kesan ubt pnahan sakit n sedut oksigen tu la....akhirnya,pukul 10.36 pagi,lahirlah permata hati abah dan ibu....ms tu hilang segala rs sakit tp rs mengantok msh ader heheheheehe....

permata yang berharga



31hb 12 2013 pada pukul 10.36 pagi lahirnya permata hati ibu dan abah....

nama : Firas Rayyan
berat : 2.47kg
tarikh lahir : 31/12/2013 @ 10.36 am
tempat lahir : Hospital Tengku Ampuan Afzan Kuantan...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...