elo my frenz..

Luv u

Daisypath Anniversary tickers

Khamis, 7 Mei 2015

Detik Kelahiran Nur Firzanah Iyazi



26 Januari 2015

7.40 am

Hospital Jempol, N.S.D.K

Baby gegurl ni nak lahir memang mudah sangat proses kelahirannyer....dalam kul 2 pagi tu sy rs mcm nak buang air kecil, tp x sempat samp ke tndas lagi dh melimpah...dari jam 2-3 pagi tu 3x perkara yang sama terjadi..saya rs mcm x best jek...sy pon kejut suami ajk g klinik...sampai kat klinik Tembangau 1, suami call JM yg oncall...JM tu sruh suami terus anta ke Hospital Jempol je...hampeh..baik xyah oncall lau cmtu...

on the way nak ke Hospital Jempol tu mmg xde sebarang contractions pown...xde rs sakit...xde pon air kuar...rs mcm nak patah balik jek...tp suami x bg...better g hospt cek dl....

sampai kat hospital plak pas tukar baju pink, doktor scan...masa dokt scan tu mmg tgk air ketuban tu mcm dah sikit...lama gak doktor scan....ms doktor tgh scan tu la baru ader contractions...tp xder la sakit sgt pon...sakit ckit2 jek....nurse cek tgk bukaan dh 4cm...nurse byk bagi support kat sy ms tgh contractions tu..mmg nurse Hospital Jempol ms tu mmg patut dipuji..mmg terbaeekkkk layanannyer..first class la...

makin lama makin kerap plak sy rs sakit...x tau nk ckp sakit kat ner...kat perut ke,kat bwh ke, kat tulang blkg ke..ntah la....pastu nurse suruh tolak masuk ke bilik...sampai kat bilik tu sy rs sakit mcm nak buang air besar...dokt nak anta ke Hospt Kuala Pilah tp nurse ckp "ni x sempat usung strecher lam ambulans dah bsalin ni"...dan memang betul tekaan nurse tu....

sy baru jek masuk lam bilik bsalin tu tak sampai 5minit dah bersalin...suami pon x sempat nak tgk sy bsalin..mmg sekejap dan mudah sangat bersalin baby gegurl ni..syukur....dipermudahkan bersalin...

kakitangan wad bersalin Hospital Jempol pada masa sy nak bersalin tu patut diberi pujian sebab mjalankan tugas dengan sangat berdedikasi, ramah mesra dan mmg best la..thumbs up utk korg....


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

korang memang rajin menaip..terbaeekk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...