elo my frenz..

Luv u

Daisypath Anniversary tickers

Jumaat, 24 Disember 2010

DasaR BenGong..

lau tgk pd tajuk n3 aku kali nie mmg agak2 kasar sedikit bahasanyer...mmg patut pun..korang bayangkan la ek..sape yg tak sakit aty..sesi persekolahan akn bermula x lama lagi..lbh kurg seminggu la..elok2 aku nk memulakan tugas kat sk paya pulai tetiba aku ditukarkan ke sk jengka 23 plak..sape yg x sakit aty...dlm ms seminggu nk sekolah nie blh plak dorg tukarkan...hangin tol aku..aku pun call JPN ..kenapa aku ditukarkan..jawapan paling best diberikan kat aku 'kami x tau plak knapa ditukarkan..setahu kami,nama cikgu mmg di sk paya pulai..'...blh plak dorg ckp x tahu pdhal yg sain surat tu mmg org JPN..dorg srh call PPD plak...aku call encik bhgn ptukaran PPD Temerloh...bt sakit aty jek bcakap ngan encik ......... tu..nak taknak jek dia cakap last2 aku pas hset tu kat abg aku..bia abg aku yg bcakap..alasan dorg atas kepentingan perkhidmatan aku ditukarkan..pelik..pdhal aku masuk sekolah tu sbb aku gantikan guru yg sama opsyen ngan aku..kenapa plak dia blh cakap ats kpentingan pkhdmatan???ktorg2 tanya n lwn2 last2 ppd cakap sekolah tu nak cikgu lelaki...bl PPD ckp mcm tu mmg aku dh dpt agk dah...nie mest diskriminasi punye la..bl aku ingtkan semula staff2 sekolah yg besar tu sumenyer gop...agaknyer sebab aku nie orang asli dorg x mao la kot...mmg bengong punya alasan...hampeh betol...teruk betol...org yg berpendidikan tinggi tapi mempunyai otak sekecil otak babi...perkauman betul la...dulu aku pnah dgr citer ader guru besar sebuah sekolah tu dia kalau boleh dia mmg taknak cikgu org asli nie ngaja kat sekolah dia..pdhal sekolah tu sekolah org asli..ader jugak guru besar yg berfikiran teruk mengalahkan otak babi kan...bangang..memang bangang...takpe la..korang buat la aku mcm nie..x berkat la duit gaji yg korg bg makan anak bini ko tu nant..ko tgk ar,bl besar nant anak ko tu mest jd org x bguna sbb ko suka aniayai org len...
what u didi,u get back..ingtlah,ko ader tuhan ko..bia tuhan ko bls pbuatan ko nie..

Ahad, 19 Disember 2010

BerPiNdaH..

Seronoknyer dapat berpindah ke Pahang...tp masa mula nk cari rumah kat area Paya Pulai tu punye la payah..dorang cakap area tu mmg susah ckit nak cr rumah..aku rasa mgkin sebab dekat ngan kwsn Hospital kot..staff2 hospital pun mgkin sewa area tu sebab tu rumah susah nak cari..bapak aku pun terus cari dan terus cari..akhirnyer bapak aku dapat gak umah tu...dapat umah kampung je..x kisah la asalkan dapat umah.

 satu pacuan 4 roda sudah penuh diisi..

satu pacuan 4 roda nak isi barang lagi...

selamat tinggal Qtrs guru SK LKTP Redong..

nie la umah sewa aku kat Temerloh...

camner la agaknyer kerjaya aku kat cni nant ek..semoga sumenyer berjalan dengan lancar..tp lau ader kekosongan kat SK(asli),aku akan isi lagi..semoga aku dapat mendidik anak bangsaku sendiri...mudah-mudahan...(^_^)

Selasa, 14 Disember 2010

Bertukar!!!!


Di pagi hari Isnin bersamaan 15.11.2010...aku dapat satu panggilan dari sahabat fb ku Asnie Ibrahim..."Watie,ko dapat tukar la"...perhhhh....rasa cam x caya plak...akhirnyer aku dapat jugak bertukar balik ke negeri pahang..seronoknyerrrr...lepas dpt je panggilan tu aku terus tersenyum lebar...x dpt dibayangkan perasaan aku masa tu..epi sgt2..ye la kan...aku pun dh lama ngat menetap kat johor nie..dh penat dh rasanyer nk berulang alik dr pahang ke johor..yg paling x tahan nak lalu kwsn hutan tu la..seram beb..

Selepas seminggu tu Asnie suruh aku call bahagian penempatan sekolah rendah JPN Pahang utk mengetahui sekolah mane yg aku dapat...masa isi borang permohonan tu aku minta daerah temerloh..tp ramai kawan aku cakap daerah temerloh tu mmg ssh nak masuk..ermm aku x kisah la..yg penting aku target aku dapat sekolah orang asli..dengan berdebar2 aku pun call la JPN pahang...jawapan yang aku terima..aku dpt SK Paya Pulai,Temerloh...adoyaiiii....apasal la aku x dapat sekolah org asli nie..ermmm...xpe la watie..pasni lau ader kekosongan kat sekolah org asli,mohon la ek..yg penting dpt tukar lik phg pun dh kira ok(ayat nak menyedapkan aty hehehe)

aku nk ucapkan bebanyak mekacih kat sahabat fb ku Asnie Ibrahim sebab dia banyak tolong aku...dia la yg tolong isikan borang aku dl n dia gak yg tolong cek aku dpt tukar ke x...dia gak bg aku nombor telefon JPNP utk mengetahui pnempatan aku...thanx ya Asnie Ibrahim..walaupun kita x prnah kenal tp awk sudi tolong saya..susah nak cari sahabat sepertimu...semoga persahabatan kt berkekalan...

mekacih gak kat abg(abdul Rizan) n akak ipar(mastora) aku..korang pun byk gak tlg aku..tolong print,fax n poskan borang tu...mekacih ya..

Jumaat, 3 Disember 2010

jalan2 cuci mata(^_*)

20 November 2010 hari tu aku kenduri kawen sahabat facebook aku(Yaya n Jeperi) kat Kg batu 10,Tapah perak.orangnyer kecik comel jek..nasib baik la dia kenal aku ms aku jump dia tu hehehe.seronok gak gie sana bab dpt eratkan hubgn ngan rakan fb n dpt lik ke tapah semula..windunyer kat Tapah...

lepas kenduri kawen tu,terus naik ke Cameron Highlands plak..sejuknyer naik ke sana..kebetulan plak hr ujan,lg la menambahkan kesejukkan yg mmg dh sejuk tu huhuhu..


balik tu ktorg cuba ikut jln kuala lipis plak..ok gak jalannyer..x buzy langsung jalannyer...jalan pun ok...pemandangan pun cantik..

cuma ada satu tempat tu berlaku tanah runtuh tp dorg dh wat lencongan kat tepi...mula2 pelik gak,ingtkan jalan x siap lagi,rupenyer tanah runtuh.
.

balik tu sempat lagi g rendam kaki kat kolam air panas kat Bentong..best..dpt merehatkan kaki yg agk2 penat sbb byk bjalan hehehe....
 

Sabtu, 13 November 2010

~seminggu je lagi~


Seminggu je lagi?????ape dia ek???nak tunang?nak kawen???hakhakhak...

bukan ar..sebenarnyer seminggu je lagi sekolah pastu bermulalah cuti panjang..seronoknyer..harap2 aku x kena g krsus ms cuti nant...malas plak rasanyer dah elok2 dok kat kg(pahang) pastu tetiba kena lik ke Johor plak..dah la kg aku tu time bln 11 & 12 nie selalu banjir..x lepas nk keluar..

Makin nk dekat cuti makin buzy plak rasanyer..cian budak aku..x sempat nk layan dorg baik2..dah la x kena layan,kena marah plak tu..cian dorang..tu la,sape suruh degil ngat..kan dh kena marah ngan cikgu..bebudak aku skrg nie leh tahan gak tahap kenakalannya...pening aku nk handle sorg2..adussshhh...

Seminggu..ermmm sbnarnyer x sampai seminggu pun sekolah..hari Isnin sekolah..Selasa Rabu cuti..Khamis Jumaat sekolah..sbnarnyer 3 hari je sekolah..lam masa 3 hari tu banyak benda nk dbuat..hari Apresiasi,Mesyuarat Permuafakatan,hantar laporan pntaksiran ke PPD,mengemaskini lesson note,kemaskini fail..erhh..banyaknyer keje..

go hasni go..caiyokkkk....ermmm
jumpa lagi tahun depan...

Sabtu, 30 Oktober 2010

Mood Bertukar...



eh!!!!apasal aku punyer blog berlove2 nie???adakah aku in love skrg????oh tidakkkkk....kikikiki aty ku sudah dimiliki ke???aha..x tahu.....hikhikhik

sekali sekala nak bertukar mood plak...nk cube try test unsur2 love...hehehe cinta tu kan sesuatu yang abstrak..terlalu sukar untuk ditafsirkan....hakhakhak

adoyaiii....ape yg aku merepek nie...sebenarnyer aku xder idea nie tp sj je nak menambah n3 aku...dah lama x nyonteng2... 

Selasa, 19 Oktober 2010

PERKHEMAHAN BERSEPADU BADAN UNIFORM DI TELOK GOREK,MERSING

Pada 8,9 dan 10 Oktober 2010 sekolah aku mengadakan perkhemahan bersepadu badan beruniform bertempat di Telok Gorek,Mersing..selama 3 hari 2 malam aku dok sana...aku mls nk citer panjang,korg enjoy la ngan gambar2 yang aku sediakan nie ek...(^_^)

cantik banner nie....

 perkara pertama yang dilakukan-murid sedang mendirikan khemah..

aktiviti berkayak...

 
 murid membantu guru utk aktiviti BBQ mlm tu...

 aktiviti pd waktu petang-bermain galah panjang

 bermain galah panjang- guru Vs murid

 thn nie camping mmg best ar bab bdk2 nie dpt gak bercamping ala2 org kaya gitu bab dpt mkn buffet kat cafe...

tgh ready utk aktiviti water confident...
 
(*_*)setakat ini sajalah dulu gambar yg aku nk tunjuk kat korang..sebenarnyer banyak lagi gambar..cume malas nk upload jek...nie pun rompak dr fb kwn2 jek hehehehe semoga korang terhibur...

Rabu, 13 Oktober 2010

Bulan yg BuzY(*_*)

Oktober....bagi aku bulan nie buzy sgt2...mane tidaknyer...selepas 1 xtvt aku tpaksa bkejar2 ke xtvt yang len plak...x ilang penat keje lama dh btambah keje yg len...mula2 aku ngan rakan2 ku sibuk ngan persiapan utk karnival...kitaorang terpaksa jadi pengelola bercerita bahasa melayu...masa mula dgr tu rasa hangin sgt2...mane x nyer,,dulu cakap lau dh handle sukan,sekolah kami xkan dpt tugas utk karnival tp tetiba nama sekolah tetap naik gak utk handle pertandingan bercerita..keje nyer mmg la x susah pun sbb aku dh ader sume maklumat tu bab kami pnah handle...tp sakit aty la bab dorg cakap x serupa bikin...yang menambah sakit ati lg bab masa yg diberi hanya seminggu...adushhhh...budak nie mest ssh nk hafal citer punyer la tp aku x kisah bab budak aku tu sempoi...wpun ms ptandingan tu dia byk lupa tp dia rilex jek...siap reka citer sendiri lagi tu hehehehe bagus ar ashraf..cikgu bangga dgn ashraf...hehehehe
karnival hari Khamis,pastu Jumaat Sabtu dan Ahad plak sekolah aku ader wat perkhemahan unit beruniform kat Telok Gorek Mersing...jauh tuuuu...selalu kitaorg wat area ledang jek kali nie nk beralih angin ke kawasan pantai plak...nk g camping tu aku drive sendiri je..malas nk naik bus yg disediakan bab aku nie mmg x thn naik bus..nant muntah(mcm bdk2 da heheheh)....tp ms camping tu xder la penat sgt sebab cikgu2 sumenyer memberi kerjasama yg baik...ape yg penting..kerjasama hehehehhe...
Balik je dr camping hari ahad tu,aku kena kemas2 n packing2 barang utk g kursus kat JB plak..start dr hr Isnin-Rabu..adushhh...penat camping lom ilang lg dah terpaksa g kursus plak...dh la tempat kursus tu jauh..apasal la dorg x bt dekat ckit..buat ar kat area muar ke,batu pahat ke..kan best..nie asyik wat kat JB jek...borink tol...
lik dr krsus nie nant aku akn mula lik sibuk2 latih budak aku menari utk hr kcemerlangan sekolah plak..harap2 budak aku dpt ar menari...setakat nie sume tunggang langgang...tp xpe,aku akn terus berusaha,,,caiyokkk...(^_^)hehehehe

Isnin, 20 September 2010

Sepi tanpa Berita....

Cian blog aku...dh lama aku x post ape2 n3 kat blog aku nie...disebabkan laptop aku rosak n password aku lupa..bab tu la senyap jek...nasib baik dh ingat password tp laptop dh jd arwah dh...cian laptop aku...xpe la,ader rezeki lagi beli yg lain jek(kena kumpul duit lagi...adussshhhhh)

sebenarnyer banyak story mory yg aku nk kongsi ngan korang...ye la kan...kt baru je pas hbs cuti sekolah n cuti raya...banyak aktiviti yg aku wat masa cuti hr tu...nant lau aku ader masa aku post lagi n3 baru...ok..stakat ini saja dulu...nantikan kedatangan n3 baru ku....hihihihihihihi.....

Rabu, 4 Ogos 2010

BerKelaH...

cuti sekolah hr tu sempat gak aku g jalan2..aku g berkelah ngan adik angkatku kat tepi sg terbol...memang best giler...

 
 
 air sungai nie jernih n sejuk sgt...
aktiviti mencari batu...apasal kitaorg cari batu?????sebabnyerrr......
nk makan buah durian nie la..lupa nk bawak parang..padan muka kena belah ngan batu hehehehe
sukanyer dorang berenang-renang...konon2 nak jd duyong la tu hehehehe


buah-buahan yg sempat kami capai kat halaman umah n bawak g berkelah hehehehe

Sabtu, 10 Julai 2010

latihan kawad kaki

Sabtu,10 Julai 2010-latihan kawad kaki unit beruniform...pertandingan kawad kaki antara unit beruniform akan diadakan pd 24 Julai..jd budak2 nie pun berlatih la dr sekarang..
-Tunas Puteri
-Pengakap
-Tunas Kadet Remaja Sekolah(TKRS)



ahli yg paling sikit-Bulan Sabit Merah Malaysia
yg kaler pink tu plak Puteri Islam.

 
Cikgu Rosdi selaku Ketua Penyelaras unit Beruniform memberi arahan kepada murid2..muka serius..suara power hakhakhak


yg nie bebudak TKRS(unit aku la tu hehehe)..hrp2 tahun nie korang leh menang...lau tak,penat jek berkawad selama 2 jam tadi huhuhu



wah..bersemangat budak2 TKRS nie..tp aku pelik la,ape yg budak pengakap tu buat ek???kawad kaki ke ber 'twist' hehehe cikgu pengakap,jgn marah ek,nant kena jual hakhakhak(^_*)


latihan kawad kaki kali nie terpaksa digabungkan bersama dgn pengakap...saje je gabung,nak memeriahkan suasana hehehehe

Rabu, 7 Julai 2010

PenYesaLan...

Penyesalan terbesar dalam hidup ialah apabila risiko yang tidak kita

ambil. Jika anda merasakan sesuatu itu tidak akan membuatkan anda

bahagia, maka teruskan. Ingatlah bahawa kita akan melalui semua ini

hanya sekali, mungkin tiada peluang kedua. Bererti masa tidak menunggu

kita. Jika anda merasakan anda telah bertemu dengan orang yang sesuai,

maka hargailah dia, jangan biarkan ia berlalu begitu sahaja. Jangan

tertangguh kerana takut kelak jika dibiarkan berlalu maka anda akan

menyesal sebegitu sahaja..



Tiada sesiapa pun yang simpati kepada orang yang sengaja membiarkan

peluang pergi begitu sahaja tanpa berusaha untuk mendapatkannya atau

mempertahankan. Kita selalunya tidak menghargai seseorang yang hampir

atau menyayangi kita sehingga dia pergi meninggalkan kita..


Jumaat, 2 Julai 2010

makanan sedap(^_*)

hr nie aku nk kongsi mkanan sedap..best gak lau tgk gmbar makanan nie...apatah lagi time perut lapar,pehhh..rs cam nk terus g kdai makan...gmbar2 makanan nie sume aku ambik dr fb kwn aku...mekacih ye my frenz..(^_*)

yg nie..ikan patin gulai tempoyak(tp empunyer gambar nie ckp asam pedas tempoyak patin)hehehe aku pun x th..main bantai jek sbb bkn aku yg masak(^_*) makanan nie mmg glamer kat temerloh,pahang..tp lau nk mkn menu nie kat area temerloh kena ati2 la jgn tsalah kedai bab ader kedai yg jual gulai ikan patin nie mahal gilerr..

yang nie plak mee kari...aku mmg minat giler mkn mee kari..tp aku x suka lau mee kari letak tauge bab aku x suka taugeh hehehehehe

yg nie tomyam..dah lama x mkn tomyam...nampak sungguh menyelerakan..nyum..nyum..

mee ape nie???ni la mee fucian.mcm mee goreng basah jek tp gune mee kasar..yummy..yummy...

nasi ayam....ayam nampak sedap tp taugeh????aku x suke hehehehe

KFC makanan peberet adik aku-iza yunda....thn nie aku ngan adk aku sambut besday mkn KFC...memandangkan besday ktorg pun lam bln yg sama 10 Mei ngan 16 Mei...

yg nie plak 3 layer tea...nampak macam sedap....mmg sedap pun hehehehe tp kwn aku ckp,bl dh kacau2 dh x nampak pun 3 layer tea tu(mmg la,lau dh kacau mmg ilang hehehehe)

Rabu, 30 Jun 2010

~SuaRa Ku BerHarap~

 di sini aku masih sendiri

merenungi hari-hari sepi

aku tanpamu, masih tanpamu



bila esok hari datang lagi

ku coba tuk hadapi semua ini

meski tanpamu oooh meski tanpamu

bila aku dapat bintang yang berpijar

mentari yang tenang bersamaku disini

ku dapat tertawa menangis merenung

di tempat ini aku bertahan

suara dengarkanlah aku

apa kabarnya pujaan hatiku

aku di sini menunggunya

masih berharap di dalam hatinya

suara dengarkanlah aku

apakah aku slalu dihatinya

aku di sini menunggunya

masih berharap di dalam hatinya

kalau ku masih tetap disini

ku lewati semua yang terjadi

aku menunggumu oowhh, aku menunggu

suara dengarkanlah aku

apa kabarnya pujaan hatiku

aku di sini menunggunya

masih berharap di dalam hatinya

suara dengarkanlah aku

apakah aku ada dihatinya

aku di sini menunggunya

masih berharap di dalam hatinya

suara dengarkanlah aku

Selasa, 29 Jun 2010

Minum MILO anda jadi sihat dan kuat....

hari nie selori Milo datang kat sekolah aku...biasa la,tiap tahun mest dpt rasa punyer minum air milo free..dulu ingtkan zmn kecik2 jek dpt minum milo free,dh beso x pat dh..rupenyer dh beso2 pun msh dpt lg minum milo free...best woo...tu la untungnyer jd cikgu hikhikhik

mari..beratur..beratur...


cikgu2 pun tgh tunggu giliran nk minum gak (^_^)


cikgu Hj Sulaiman jd GB jap hr nie hehehe


cikgu Hj Sulaiman,Dato K n cikgu Sharil sedang leka memerhatikan budak milo(^_^)

wahh..kak enna pun tumpang secawan nampak(nak air secawan)(^_*)...uiksss cikgu shahril,samp penuh milo lam mulut ek hehehe


adushhh...tangan sape la plak yg menghalang penglihatanku ini....


posing jap..hakhakhak..kak as sedang membawa askar2 beliau untuk menambahkan tenaga sebelum pergi berperang...hehehehe(^_*)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...