elo my frenz..

Luv u

Daisypath Anniversary tickers

Selasa, 15 Disember 2009

Rombongan mak aku..

masa cuti sekolah hari tu, mak aku g rombongan Kelas Dewasa SK Bukit Rok..mak aku ni merupakan salah seorang murid kelas dewasa tu ( penolong ketua kelas lagi..hikhikhik)..sekarang nie ok ar,mak aku dh pandai mengeja tau....mekacih la pd Cikgu Hoden,Cikgu Muraini n Cikgu Haliza... rombongan pertama mak aku g KLCC n Putrajaya..Rombongan kedua plak g Bukit Merah Lake Town Resot ngan Zoo Taiping.. rugi aku x pat join sbb kesihatan aku yg kurang mengizinkan..lau x,nak gak aku ikut....

rombongan KLCC



rombongan ke Bukit Merah Lake Town Resort dan Zoo Taiping

tuan puteri nie syok ar..dua kali rombongan dia ikut jek....

sepupu aku pun x lepas peluang ikut sama




ape la agaknyer yg busu aku tu makan ek....


busu ngan sepupu2 aku...

Sabtu, 14 November 2009

MaNdi MAnda deNgaN iKaN..

Pd 6,7 dan 8 November 2009 sekolah aku ader wat camping kat Lagenda Resort Gunung Ledang...aku g hr Sabtu aje sbb kesihatan yg kurang mengizinkan..hehehehe...ms g sana sempat gak aku mandi manda..best mandi manda ngan ikan2..bg ikan gigit2 kaki n tangan..ikan2 ni cam jinak jek...lau kita masuk lam air tu,ikan2 nie follow kita..best..nasib baik ikan kecik2 hehehe

Ahad, 8 November 2009

sukan rakyat kat sekolah aku..

hari Rabu hari tu sekolah aku ader wat sukan rakyat iaitu sukan tradisional..permainan zaman aku kanak2 dulu...bestnyer tgk bdk2 ni main..rasa cam nak join jek....hehehe..bagus gak buat sukan nie..bg pdedahan kat bdk2 mengenai permainan tradisional kita supaya bdk2 nie kenal dan tahu ttg permainan nie..


galah panjang



teng teng



main susun tin




main lastik getah


jalan atas tempurung


main tarik upih

nie la game yg paling best n kelakar...cian tgk bdk2 nie penat menarik kwn2..dapat plak yg ditarik tu lebih besar dr org yg menarik..perrhhhhh..memang penat giler hakhakhak ape2 pun,mmg best ar sukan rakyat tradisional yg diadakan tu...

Ahad, 25 Oktober 2009

cite adik aku..

aku nak story ckit pasal adik aku nie… baru2 nie dia dapat uniform PBSM dr sekolah..dah nak akhir tahun baru dpt uniform..aparaaaa…..dia punye excited nak pakai uniform tu x nyempat2 nak tunggu hari Rabu nie…dia pakai malam tu jugak,nak tayang kat aku..ye la kan,dah la adik aku nie dok asrama,aku plak time sekolah plak lik johor,jadi masa nie ar dia nak tayang kat aku dia punya uniform…amacam kak??ok tak????topi mane?????


betul ke camni pakai topi nie kak?????topi nie kena senget la kak....


bukan macam tu la dik....cni,bia apak tolong.....

ayah aku pun tolong ar pakaikan topi kat adik aku nie...bapak aku nie dulu polis,so bapak aku tau ar topi tu perlu senget kat belah mane2 pun...hehehehe

ok..dah siap dah...amacam????segak dan bergaya tak??????hehehehe

Sabtu, 24 Oktober 2009

teman?sahabat?cinta?couple?



BiLa SaHabaT KaTa SUKA ,
X sEmEsTiNya Dia CINTA..
iNi kERaNa, aNda TEMAN yG LaYaK d SuKa.
BiLa tEMaN CEMBURU,
TidAK sEmEsTinYa diA CINTA....
iNi kERaNa, aNda TEMAN yG HEBAT BiLa mEnJaLiNkaN PERSAHABATAN....
biLa saHaBaT KaTakaN RINDU,

tiDaK sEmEstiNya diA CINTA,
iNi KeRaNa,diA RINDU Pada TEMAN sEBaiK aNda..


MaKNaNya,saYa BeRHaK KaTa Saya SUKA paDa aWaK,
cEmBuRu BiLa aWaK kEtEpiKaN saYa,
RINDU biLa aWaK Lupa PaDa sAya..
ini la aPa Ertinya

"JALINKAN PERSAHABATAN"

Khamis, 22 Oktober 2009

TRoubLe iS a FrieND


Trouble he will find you, no matter where you go,

No matter if you're fast, no matter if you're slow,

The eye of the storm or the cry in the morn,

You're fine for a while but you start to lose control...

Selasa, 13 Oktober 2009

segalanya bermula di sini....MPTAA dalam kenangan..

MPTAA dalam kenangan..kasih sayang,kemesraan..jasa bakti yang dicurahkan,tak mungkin dilupakan.....tu la serangkap lagu MPTAA Dalam Kenangan...lagu nie aku pernah nyanyikan join koir en Umran utk Konvokesyen masa aku semester tiga..di Afzan la bermulanya kerjaya ku sebagai seorang guru.....rindunyer suasana di MPTAA dulu...




nie jambatan gantung..aku rasa nie la yang mencantikkan dan membuatkan MPTAA nie maktab yang cantik dan unik....

yang belakang tu hostel perempuan..aku pernah menjadi penghuni Blok Mawar,Anggerik dan Cempaka...


rasa gayat n pening gak lau lalu kat jambatan gantung nie..terutama sekali bila dapat kawan yg giler2 suka lompat2...mmg pening....hehehe

nie plak gymnasium...belakang tu jalan nak ke tangki air..lau nak kurus,g ar naik kat jalan tu..kompem leh kurus hakhakhak bukitnyer curam.....


belakang tu kawasan padang..tu la area aku mengeluarkan tenaga dan peluh aku masa training untuk KAGUM..aku tiap2 tahun masuk KAGUM permainan..thn 2002 KAGUM bola jaring sampai peringkat kebangsaan..thn 2003 KAGUM hoki sampai peringkat kebangsaan gak...thn 2004 KAGUM bola jaring tapi sampai Zon Tengah jek...

Khamis, 1 Oktober 2009

Empangan Bekok

Hari tu aku nak g Yong Peng,singgah jap kat empangan Bekok..org cakap empangan tu besar..jd aku pun try ar singgah nak tgk betul ke x.....mula nak masuk tu takut gak ar sebab ader signboard tulis,"DILARANG MASUK"...tapi aku try gak sbb kawan aku ckp,signboard tu dh lama dah kat ctu..kawasan jalan ke empangan pam besar jek xleh masuk tp kwsn sblh empangan untuk memancing blh masuk sbb masa aku g tu,aku nampak ader bot org nak tgkap ikan..

kawasan nie mmg besar....sesuai gak utk kaki pancing..masa nie airnya surut...

Rabu, 30 September 2009




Isnin, 28 September 2009

Trip To Bukit Bertangga Waterfall...

Perjalanan dr kg ke air terjun dlm 20minit naik kete dgn kelajuan 80km/jam(biar lambat asalkan selamat). Mula2 nak mandi kat bawah jek,tp bl tgk,air x best,kitaorg pun naik ke atas. Nak sampai kat air terjun tu punya la penat. Mana x penat,dh lama x mendaki bukit tinggi dan curam. Buang daki badan selalu ar hikhikhik.. memang penat giler ar nak sampai kat air terjun yg pertama tu. Tp aku tabik ar ngan semangat abang aku. Walaupun tercungap2 n nak ‘krem’ kaki,abg aku tetap teruskan perjalanan.lama berjalan,akhirnya sampai gak kat air terjun tu..memang cantik ar Cuma tempat untuk mandi tu agak kecil sedikit.


Tapi sebelum mandi,kena tempuhi halangan lagi..kena lalu kwsn batu yang curam dan licin..mmg adventure ar..
Dah lepas kwsn adventure,ape lagi,mandi ar..yahoooo...jom mandi...
Dlm kul 3 ptg kita org pun bergerak turun nak lik..terpaksa balik awal sebab kazen aku ader kelas. Masa lik tu rasa ok ckit ar..sebab menurun agaknya,jd xder ar penat sgt..sampai jek kat bawah,tukar pakaian pastu balik. Abang aku dh ‘krem’ dah kaki dia.. x larat nak drive. Abang aku suruh aku drive..dlm hati aku, “bia betul ndut nie. Selama nie aku nak bw langsung dia x bagi”. Abg aku ckp dia bg ‘can’ aku bawa pdhal aku tau,kaki abg aku dh ‘krem’. Aku pe lagi... yahoooo... akhirnya dpt gak aku drive 4x4 kesayangan abg aku...
Tu la percutian yg best.. g mandi air terjun beramai2 ngan sepupu sepapat aku...sepupu sepapat aku kebanyakannye lelaki. Cuma aku,adik aku,ngan internet bergerak jek yg pompuan..sebab tu xtvt yg sesuai xtvt yg adventure. Shoping2 mmg x pat ar....jimat duit hehehe...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...