elo my frenz..

Luv u

Daisypath Anniversary tickers

Isnin, 14 November 2016

Hujan owh hujan


Musim hujan dah tiba.....
harap2 kampung tak banjir...
Lau banjir,payah la nak berulang g sekolah...

hujan itu rahmat...
syukur selalu...


Rabu, 17 Ogos 2016

Upin Ipin vs Ultraman





kartun kegemaran my hero..
firas rayyan...
mula2 dulu suka layan upin ipin...
tp tetiba upin ipin blakon dengan ultraman x pasal2 firas pon terjebak minat ultrman mcm darwisy n harraz.....
bila g kedai jek mest dok mncari ultraman jek...
boleh parok lau melayannyer...
'adoyaiiii....

Isnin, 15 Ogos 2016

pocoyo-kegemaran iyazi


pocoyo-dance off....

permata hati saya suka sangat layan pocoyo ni.,...
bila dh habis dia akan minta untuk ulang lagi..dan lagi..dan lagi..dan lagi....sampai la dia bosdan....

dulu firas rayyan pon suka gak dgn pocoyo dance off ni


Sabtu, 13 Ogos 2016

katarak+cermin mata


selepas selesai operate buang katarak kat mata hr tu, Nur Firzanah Iyazi kena pakai cermin mata plak...boleh tahan gak harga nak wat cermin mata tu sbb power tinggi...tu yang mahal...

selain pakai cermin mata tu, kena wat gak rangsangan mata dia...contohnyer rangsang dengan objek kecil yang berwarna warni...flash card garis tebal-garis nipis...cahaya lampu....

selepas operate hari tu boleh nampak banyak perubahan pada Nur Firzanah Iyazi.,... Disebabkan perkembangan yang positif, kami tak perlu berulang-alik follow up kat HKL dah..skrg follow up kat HoSHAS je....

syukur...semoga mata anak ibu akan semakin positif..pasni tak perlu pakai cermin mata dah...mudah2an mcm tu la....

Khamis, 26 Mei 2016

Pengalaman Berharga


Noorjahan binti Sultan
Guru Prasekolah 
SK Indera Mahkota Utama
Kuantan Pahang.

TOP 50 FINALIST
GLOBAL TEACHER PRIZE

wahhhhh.......
hebat kan beliau....

Rabu 25 Mei 2016
kami berpeluang berkursus dengan Cikgu Noorjahan tentang "Let's Rhyme".
memang satu pengalaman yang sangat berharga dan sangat bermakna.

Isnin, 23 Mei 2016

Pembedahan mata kiri


Rabu  16 Mac 2016
Wad 17 Oftalmologi
Hospital Kuala Lumpur

Pembedahan membuang katarak dan memasang kanta mata kiri

setelah selesai membuang katarak n memasang kanta mata sebelah kanan hari Isnin tu, sekali lagi Nur Firzanah Iyazi akan masuk ke OT untuk pembedahan mata sebelah kiri plak.
pembedahan mata sebelah kiri berjalan dengan lancar..
pembedahan mata kiri xde la mengambil masa yg lama mcm mata kanan hari tu...
dlm sejam dh siap dh operate nyer....
habis je operate, nurse panggil untuk pegang Firzanah..
masa pegang tu dia meronta2 gak..
mungkin sakit kot..
doktor pon terus cucuk ubat thn sakit pastu br la adk tak meronta2..
lepas tu terus masuk wad..
dalam wad tu Firzanah terus tido..
mungkin sebab doktor dh bagi ubat tahan sakit tu yang dia ok jek..

semoga Nur Firzanah Iyazi akan terus kuat...

favourite movie my lovely hero



toy story 3....
setiap malam sebelum tido, my hero Firas Rayyan akan layan citer nie sampai la dia tetido..
lau cite ni habis sblm dia tido, dia akan mintak ulang lagi sekali sampai la dia tido

sebab citer nie la, ibunyer terjebak untuk membeli toys c Buzz Lightyear kat bundle toys...
memang x rugi membeli sebab masih berfungsi lagi walaupun bundle toys....
thanx bebanyak kat cikgu Hasanah yg jual toys nie...

so skrg ni tiap kali Firas layan citer Toy Story 3 nie dia mest nak Buzz Lightyear tu tgk skali ngan dia....
hahahahahaha......

Khamis, 19 Mei 2016

16 Mei



16 mei




pembedahan mata kanan


Isnin 14 Mac 2016
Wad 17 Oftalmologi
Hospital Kuala Lumpur

Pembedahan membuang katarak dan memasang kanta mata kanan

pembedahan mata kanan untuk membuang katarak kat mata Nur Firzanah Iyazi.
pembedahan berjalan lancar.
pembedahan yang pertama ni agak lama gak..
puas gak menunggu kat ruangan menunggu...
keluar je dari OT terus balik ke wad.
sampai kat wad tetiba Firzanah Iyazi mengamuk mungkin sebab sakit.
badan dia dari cerah tu bertukar jadi merah dan gelap.
nasib baik ader ibu kpd seorang patient kat depan tu tolong dia cakap bagi jek ubat tahan sakit tu..
nanti akan okey ckit...
pastu lau rasa mcm panas badan dia,tuam je dgn kain basah.
lepas bg ubat tahan sakit tu barulah Firzanah Iyazi ok dan terus tidur.
kesian tgk keadaan dia..
nasib baik la Firzanah Iyazi kuat...
sebab selang sehari lepas tu Firzanah Iyazi akan menjalani pembedahan mata kiri pula...

ok..nant sy akan sambung plak tentang pembedahan mata kiri ok...

Hanset pecah skrin


sedih rasa...
hanset pecah skrin sehari sebelum bestday....
mohon hanset baru la tu 
huhuhuhu....

dari 15 mei sampai ke hari ni x dpt la nak on9 bukak wsap or fb....
x dpt la nk bls wsap n yg org wish lam fb..
sori ye kengkawan sume.....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...