elo my frenz..

Luv u

Daisypath Anniversary tickers

Khamis, 29 September 2011

~Teselasi~

Teselasi...asignment Literasi Nombor saya...kena wat teselasi...ape ntah teselasi tu..saya pun x tau...ms mula pensyarah ckp kna wat teselasi tu sy dh pening dh..ape ke benda ntah...setelah saya search kat Mizz Google,baru la sy tau ape itu teselasi..

Teselasi = Pengertian corak yang mencakupi permukaan satah dengan memasang bersama sama dari bentuk asas yang sama yang telah diciptakan oleh Alam dan bentuk. contoh-contoh susunan dari corak heksagonal mudah seperti sarang madu lebah’atau lantai seramik.

yang nie plak teselasi yang saya wat last minute...kena anta hr sabtu,malam tu sy br nak wat...sempoi..hahahahaha saya buat teselasi yang mudah je...malas nak serabutkan kepala wat yg ssh2..layan la teselasi saya yg x seberapa nie ye..

 mula2 sekali kena lukis gune pensel ngan pembaris dulu..wat segiempat tepat..
pastu br wat lg segiempat yg kecik lak..

 dah siap lukis..skrg ms utk mewarna..sy pilih warna biru utk warnakan segiempat yg kecik tu..

 pastu warnakan plak ngan warna hijau plak..

last sekali saya warnakan dengan warna merah utk warna latar...barulah warna tu kontra kan ...inilah hasilnya teselasi saya yang sangat ringkas...


4 ulasan:

  1. tq..dptlah sya tau ckit psal teselasi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. welcome....

      sharing is caring..gud luck ya...

      Padam
  2. ur notes help me to do assiment 10q

    BalasPadam
    Balasan
    1. welcome....

      sharing is caring..gud luck ya...

      Padam

korang memang rajin menaip..terbaeekk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...