elo my frenz..

Luv u

Daisypath Anniversary tickers

Jumaat, 24 Disember 2010

DasaR BenGong..

lau tgk pd tajuk n3 aku kali nie mmg agak2 kasar sedikit bahasanyer...mmg patut pun..korang bayangkan la ek..sape yg tak sakit aty..sesi persekolahan akn bermula x lama lagi..lbh kurg seminggu la..elok2 aku nk memulakan tugas kat sk paya pulai tetiba aku ditukarkan ke sk jengka 23 plak..sape yg x sakit aty...dlm ms seminggu nk sekolah nie blh plak dorg tukarkan...hangin tol aku..aku pun call JPN ..kenapa aku ditukarkan..jawapan paling best diberikan kat aku 'kami x tau plak knapa ditukarkan..setahu kami,nama cikgu mmg di sk paya pulai..'...blh plak dorg ckp x tahu pdhal yg sain surat tu mmg org JPN..dorg srh call PPD plak...aku call encik bhgn ptukaran PPD Temerloh...bt sakit aty jek bcakap ngan encik ......... tu..nak taknak jek dia cakap last2 aku pas hset tu kat abg aku..bia abg aku yg bcakap..alasan dorg atas kepentingan perkhidmatan aku ditukarkan..pelik..pdhal aku masuk sekolah tu sbb aku gantikan guru yg sama opsyen ngan aku..kenapa plak dia blh cakap ats kpentingan pkhdmatan???ktorg2 tanya n lwn2 last2 ppd cakap sekolah tu nak cikgu lelaki...bl PPD ckp mcm tu mmg aku dh dpt agk dah...nie mest diskriminasi punye la..bl aku ingtkan semula staff2 sekolah yg besar tu sumenyer gop...agaknyer sebab aku nie orang asli dorg x mao la kot...mmg bengong punya alasan...hampeh betol...teruk betol...org yg berpendidikan tinggi tapi mempunyai otak sekecil otak babi...perkauman betul la...dulu aku pnah dgr citer ader guru besar sebuah sekolah tu dia kalau boleh dia mmg taknak cikgu org asli nie ngaja kat sekolah dia..pdhal sekolah tu sekolah org asli..ader jugak guru besar yg berfikiran teruk mengalahkan otak babi kan...bangang..memang bangang...takpe la..korang buat la aku mcm nie..x berkat la duit gaji yg korg bg makan anak bini ko tu nant..ko tgk ar,bl besar nant anak ko tu mest jd org x bguna sbb ko suka aniayai org len...
what u didi,u get back..ingtlah,ko ader tuhan ko..bia tuhan ko bls pbuatan ko nie..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

korang memang rajin menaip..terbaeekk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...