elo my frenz..

Luv u

Daisypath Anniversary tickers

Sabtu, 10 Disember 2011

~baNjiR oH baNjiR~


OMG..kampungku dilanda banjir lagi...yang sakit aty tu time cuti skul jek mest banjir(nk wat cmner,dh musim ujan kan hikhikhik)...bila dah banjir x pat dah nak g kg sebelah dan sebelah dan sebelah dan nk kuar bandar pun payah..sebab jalan yg berturap menghubungkan kampung ke jalan besar ktorg x pat mo lalu dah bab banjir kat jambatan kg saya..ader lagi 1 jalan tp jalan merah...lau kete yg mempunyai skirt yg labuh ke bawah mmg agk bermasalah la..biasa la,jln merah tu mmg teruk..dah mcm jln balak pown ye..dah bape byk dh kete org kg sy tlanggar kelapa sawit sebab jalan tu teruk n biler ujan mmg licin giler...x tau la ntah biler kitaorg nak dpt jln bturap kat jln ladang tu..lau x pat jln berturap dpt jln berbatu pown dh ok...surat dah byk kali dh org kg wat n anta kat pihak berkenaan tp samp skrg msh xde ape2 tndakan lagi..tunggu pilihanraya kot baru la dapat,biasala kan ooppsss no komen hakhakhakhak


pagi tu saya kua sbb nak lik ke jengka bab ader brg yg tetinggal kat umah sane..pastu lam kul 3 lebih tu mak saya call srh lik cepat2 sbb air kat jambatan dh makin naik..sy pown ape lagi,pecut la lik kg..samp jek kat kg,air mmg dah naik kat jalan dah..aduyaiii, lepas ke x nak lalu neyh..ktorg cube try test ukur dl kedalaman air tu baru la saya berani mo lalu...nasib baik lepas lagi...

mo ukur air jap

slow slow

kena aty2 bab sy x ingt sblh kiri or kanan yg ader lubang besar hikhikhik

petang tu lam kul 6 lebih,jalan tersebut dah xleh lalu dah..memang naik mendadak air sg tu..dua hari je dah tenggelamkan jambatan...lepas tu ape lagi, kete saya berkurung je la..x kemana2 pown...saya pown dok umah je la, mls mo jalan..

1 ulasan:

  1. ciannye..huhu

    kalau banjir sampai tenggelam rumah tu kan...sian tengok...huhu

    BalasPadam

korang memang rajin menaip..terbaeekk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...