elo my frenz..

Luv u

Daisypath Anniversary tickers

Khamis, 19 Januari 2012

~rumah ke tongkang pecah???~


serabotnyerrrr....
rumah ke???
tongkang pecah ke??
kapal terhempas neyh???

itu la yg bleh diibaratkan umah saya sekarang nie..tau nape??sebab skrg nie sy berpindah dr umah sebelah ke umah sebelah...ingtkan nak angkut ckit2 la..sbb plan nak pasang tikar getah dl br leh punggah barang tp pg td tiba2 sume brg sy kena punggah masuk umah dgn segera...sebab ader sorg cikgu baru dtg dr sarawak akn dok umah tu..so terpaksa la pekerja sekolah punggah sume brg2 sy masuk lam umah sebab dorg kena bersihkan rumah utk cikgu baru tu...adoyaiiii...umah org bersih,umah saya lak serabot......

nie yg rs malas nak lik umah lg nie bab sume brg2 dipunggah td dorg letak kat ruang tamu..serabot alam la umah saya...tp cikgu baru tu mmg best la..siap GB arahkan pekerja g basuh umah lg utk dia..saya dulu ms mula posting sume wat sendiri..xder lak camtu..untung bdk2 sekarang kan....

nampak gayenyer cuti sekolah seminggu nie terpaksa la sy bkerja keras membersihkan n mengemas umah....haiissshhhhh...br plan nak g bcuti..serabot tol la......

Selasa, 17 Januari 2012

~nantok tahap gabaN~



hari nie sy betul2 rs nantok sgt...tp xder la samp tetdo lam kelas lak..nk ilangkan ngantok tu sy layan jek bebudak nie..mmg x dok diam la sy..ke sana sini...tp yg x bez ms aja PSV tahun 4 td..panasss....lam kelas dorg xder letrik..last2 sy bawak jek budak2 neyh melukis kat astaka...sedap ckit kena angin..hehehehhe

Isnin, 16 Januari 2012

~GiLer Coco Girl~

ha...giler sama itu game coco girl lor lam fb....saya nie bkn la jenis bergaya or up to date sume nie..tp sy suker men game nie..syok..mungkin bab skunk neyh sy dh makin ke arah keperempuanan ckit kot..kikikikiki..lau dl sy neyh jenis suker men game perang2, game yg lasak2 jek..lg 1 saya nie jenis x suka kai pakaian ala2 gurlz nie..geli dowh hahahha...tp semenjak dua menjak nie dh pndai dh beli blouse la, suar jeans ala2 gurlz ckit, t-shirt pown ala2 gurlz gitu..kuang..kuang..kuang...

k la,malas mo merepek2 lagi,jom layan beberapa keping gambar hasil dr game coco girl saya...layanzzz....

Must get ready for today's pilates class at the spa..  
Must get ready for today's golf lesson
I've been invited to a romantic night with a seet guy at Cafe L'amour
I've been invited to an afternoon of tea and catching up with friends at a friend's house
I'm all set for The Hamptons' white party at the beach

ha...tu la serba sedikit gambar game coco girl yang sy nak share ngan korg..lau korg minat,men la game nie lam fb.korang mest lagi hebat dr saya kan..ape2 pown, enjoy ya....

Ahad, 15 Januari 2012

~Dato Lee Chong Wei Vs Kenichi Tago~

FINAL BADMINTON Malaysia Open-Dato Lee Chong Wei menentang Kenichi Tago dari Jepun

 Dato Lee Chong Wei lahir pada 21 Oktober 1982 di Georgetown Pulau Pinang..dah 30 tahun dah rupe nyer dato lee chong wei neyh ek...

 Kenichi Tago berasal dari Jepun dilahirkan pada 16 Julai 1989..muda lagi pemain nie...baru 23 tahun

set 1 : Kenichi Tago 6-21 Lee Chong Wei
set 2 : Kenichi Tago 13-21 Lee Chong Wei




inilah juara kita....
Dato Lee Chong Wei...
tahniah....

~OvErDOsE?????~


overdose ka???
hahahahahha....

Selasa, 10 Januari 2012

~PPG-PSV Sem 2~

selamat kembali belajar bt sume warga PSV 2 IPGTAA...
tahniah wat sumer sbb xder sorg pown yg kena repeat paper...tp tu x bmakna kiter dh lulus dgn cemerlang...tutorial pertama lagi suda panas telinga mndengar kata2 tutor kiter..tp xpe,anggap la sume tu kata2 semangat n dorongan bt kiter sume....

semester kedua nie rasa epy ckit bab subjek Literasi nombor dh xder..syok lor...tp semester nie kiter ader Bina Insan Guru(BIG)..bersiap sedia sume..lau saya BIG tu sy lebih suka g camping drpd kena handle xtvt kat sekolah n dpantau pensyarah..ssh beb,baik la sy g cmping ngan rakan seunit n markah diambil ms camping nant sy x kisah..cmtu lg senang drpd kena handle program sendiri...

nie antara subjek buat warga PSV bagi semester 2 :
  • PSV 3103- KREATIVITI DAN SENI KANAK-KANAK
  • PSV 3104- KAJIAN DAN PENGURUSAN KURIKULUM PSV KBSR & KSSR
  • EDU 3103- MURID DAN ALAM BELAJAR
  • WAJ 3103- ENGLISH LANGUAGE PROFICIENCY
  • WAJ 3104- LITERASI BAHASA

~xtvt adk saya ms cuti sekolah~

sy ader sorg adk pompuan...br form 4..dia nie lau bab bjalan2 mmg dia suka..ms cuti hr tu byk gak tempat yg kitaorg bwk dia g jalan2..lau cuti2 sebelum nie selalunyer sy akn bwk adk sy g selangor at umah abg sy.dr sane lak abg sy akn bwk jln2 tp cuti kali nie jln2 g tempat yg dekat2 jek bab jadual yg padat(eleh,mcm la ader jadual ms cuti kikikiki)..cuti hr tu kami sibuk dgn persiapan kazen nk kwen, pastu banjir lagi, nenek sakit n byk lg la..so mane ader ms yg sempat2 tu bwk la dia g jln2 kwsn yg dekat2 jek..antara tempat yg kami bwk dia jalan2 :
  • kuala gandah, lanchang
  • genting highlands
  • gunung senyum
  • kuantan
  • hutan lipur lentang
jom layan gambar2 neyh.......ambik gmbar gune hanset jek...

sbnarnyer x plan pown nk naik genting tp tiba2 jek ke sana.sbb tu kai baju lengan pendek jek..

berlatar belakangkan first world hotel..hotel warna warni..

budak tecik neyh dh kesejukkan...

brenti mkn KFC kat Karak jap

welcome to Gunung Senyum

ape punyer jmbatan gantung da..byk rosak2..bahaya betul..

~ayat setajam pedang???~


tajam ke????
hahahahahhaahhaa.....

sekarang nie sy dh makin lazer..lazer d blog n facebook..lau dl,org ckp pape pown sy wat derk jek..tp skunk neyh dh pndai menjawab..dh pndai melazerkan semula org tu..dh pndai nyindir balik..jahat2...hahahahha...skunk neyh malas dah nk jaga aty org..cukup la selama nie saya jaga aty org..org ckp pape pown sy senyap jek...tp skrg nie dh malas dh..mls nak jaga aty org..lau korg sound saya,saya akn balas balik...lau saya salah sy minta maaf...

semalam hangin gak ckit..skunk nie sy syok men game coco girls lam fb tu..dah nama pown coco girls..games utk gurl..kena pakaikan baju utk gurlz tu mengikut situasi..lau situasi tu kena g party,so pakaikan la baju g party..lau kna pakai baju utk bsukan,kiter pakaikan la utk bsukan..cam smlm tu kena pakaikan utk g latihan berenang,kompom la kiter kena pakaikan baju renang..xkan la nak pakaikan baju kurung lak kan..pastu cam biasa la biler kiter dh pakaikan baju tu scara otomatik akn dipost kat wall..lau sempat sy akn delete,mcm smlm x sempat mo delete dh ader yg komen..komen nyakitkan aty lak tu..sy pown ape lg jawab je la..bkn pe,lau awekz dorg tu pakai seksi meksi kai suar paras peha tu dorg rilex jek..siap tayang2 lam fb lg..x reti plak dorg nak tgur2..rsnyer dorg lagi suker tgk awekz dorg seksi2 ader ar...tp lau gmbar katun yg sy men tu seksi,bkn main lagi..ape lagi,sy hentam je la..wpun lam nada bgurau...sy mmg ja'at..

ape2 pown,pd mereka2 itu, sori lau tkasar bahasa....

Isnin, 9 Januari 2012

~kisah babon~


kisah c babon???
hakhakhak..ape punyer n3 la..
xder la,sy teringat 1 citer neyh...pasal c babon...hahahah

sy adew sorg kwn..dia neyh ader kapel..dia nan kapel dia neyh mmg sempoi n sweet sgt..dorg mmg giler2 n lau tgk pown cam bkn kapel jek..sbb tu dowg nmpak bhgia..tp sume 2 jap jek..tetiba x tau cmner balakz dye wat hal lak..awekz dia x kisah la lau balakz dia neyh men msg nan gurlz lain or nak kwn nan gurlz lain bab awekz dye tao yg balakz dye neyh rmai kwn gurlz..tp yg awekz dye neyh nk marah sgt bab balakz dye nie owez msg nan 1 gurlz(nama dye babon lam hset balakz dye tu balakz dye set name tu)..balakz dye ckp tu kwn jek tp lau kwn xkan la 1 hr leh msg samp bpuluh2 msg n ber msg2 samp tgh2 mlm n lewat pg lak kan..balakz dye neyh pown owez call babon tu..lau tgk lam log mmg tiap hr ader jew nama c babon tu lam dialled numbers..kdang2 dowg gayut2 n men missed call tgh2 mlm or tgh2 pg buta...kwn kew camtu??awekz dye punyer la bengang..cian awekz dye..yg paling best, babon tu suke update tweet dye nan sindir2 owg..mula2 ingtkan kwn sy neyh jek jd mgsa dia tp rupe2nyer ramai..sbb lepas kwn sy neyh ok nan balakz dye, dh lama dh x mncul c babon tu lam idop dowg..tp tweet babon neyh msh lg berbunyi spt sebelum neyh..maknenyer selama neyh c babon neyh mmg suka kaco hubgn owg..xpe la..asalkan dia bahagia..yg penting kwn sy nan balakz dye bhgia..pd c babon tu, teruskan la xtvt anda..i like your tweet2 tu bab tu menunjukkan kelemahan,kebaikan n keburukan anda.. 

pesanan utk diri sy sendiri lau nk update status lam fb pk dl,sbb ape yg kiter post,org leh wat mcm2 tafsiran ttg siapa kiter sbnarnyer(fb ramai org suker tgk fb kiter n rmai yg kenal kiter lau blog,xder sape pown nk baca,hanya saya je yg tau,org len x tau bab dorg x minat pown nan blog sy neyh kikiki).....(nasib bek sy xder tweet2 neyh,sy hnye ade fb n blog jek)

Sabtu, 7 Januari 2012

~KembaLi beLajaR~

07/01/2012- Sabtu
tutorial pertama bagi semester dua...
08/01/2012- Ahad
Taklimat BIG
masa untuk kembali memeningkan kepala lagi..kebuzyan makin bertambah..semester neyh ader perubahan subjek..lau sem lepas ader Literasi Nombor n TITAS(tamadun islam & Tamadun Asia) tapi sem neyh dua subjek tu xder tapi diganti lak dgn Literasi Bahasa n Murid dan Alam Belajar..tutorial pertama lagi dah dapat esaimen yg berlambak..xpe la,bagus gak dpt awal,leh siapkan awal2(kononyer la kikikiki)

Jumaat, 6 Januari 2012

~minggu otak serabot, jiwa kaco~


yup...minggu neyh mmg minggu serabot..sumer perasaan ader..ader gembira+cedeyh+keliru+sakit aty+bahagia+benci+menyampah= rojak buah hakhakhakhak

giler....mmg giler..
otak serabot
jiwa kacau...
dah la deret keje 10 hari tanpa cuti nie...
xpe, tanggungjawab harus dilaksanakan...
org ckp,lau dh membuzykan diri, mgkin kiter xkan ingt sgt mslh kiter tp sy x cmtu pown..bz x bz pown tetap akan ingat...
tak tau la saya..urmmm....


Khamis, 5 Januari 2012

~terlajak perahu boleh diundur.........~


 orang cakap terlajak perahu leh diundur tp lau terlajak kata n terlajak wat keputusan???padan la muka saya...skrg sy rs tensen n tertekan...byk tol masalah n dugaan...rs mcm tak tertanggung..kadang2 biler dah tensen sangat mula la rasa nak wat benda bodo...rs nak bunuh diri la(x bek,dosa), rs mo g racing kat lebuhraya la(x bek,mbahayakan pengguna jlnraya yg lain), rs mo terjun bangunan la(x bek,dosa)..adoyaiiii...tensen..tensen....


antara perkara bodoh yg kdang2 terlintas kat kepala neyh...urmmm.

cederakan diri sendiri???

gantung diri???
terjun bangunan????

~"g KL, tengok bunga api" hakhakhak~

korang pernah dgr x ayat d atas???
ala, lau x silap saya iklan raya..yg ayah dia bwk anak2 dia jalan waktu malam..anak yg sorg tanya ayah dia nak g mane,anak dia yg sorg jawab "nak g KL,tengok bunga api" hahhaha..last2 ayah dia bawak g tgk kelip2 jek..lau x silap saya iklan TNB kowt..rasa nyer la hikhikhik
tapi ape kena mngena ayat tu ngan n3 sy neyh??ha..ms new year hr tu sy g area2dekat la ngan KL tu...mula2 plan nak g tgk bunga api dekat i-city or dataran merdeka, tp rs mls mo drive..tau2 je la,sy nie kan kurang mahir jln2 buzy neyh kikikikiki last2 sy g kat 1 area tu, naik bangunan yg x bape nak tinggi tp leh nampk kwsn sekitar n sekeliling cthnyer bunga api dr KLCC, dataran, Shah alam n ntah la..sy x ingt lg dr area mane..tp mmg best..meriah sgt2 ms detik kul 12 malam tu..berdentam dentum kat sekeliling..rs bergegar jap bumi neyh..kat cni sy nak kongsi ckit gmbar2 yg sy ambik tp x cntik ar bab sy gune hanset murah jek..xder la cam org len yg gune kamera n hanset canggih2 neyh..






Ahad, 1 Januari 2012

~epy new year~

epy new year bt sume rakan blogger..neyh kalender bulan january 2012..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...