elo my frenz..

Luv u

Daisypath Anniversary tickers

Khamis, 19 Mei 2011

~zaMaN sekOLaH MeNeNGah-versi aBG saYa~


elo..elo..bln Mei nie byk N3 mengenai sekolah gak ek hikhikhik
lau korang tgk senarai nama sekolah saya mest korang pelik kan bab banyak sangat..nape la saya asyik bertukar sekolah???yg pertama sekali,masa saya form one,mula pindah kat pahang nie ayah saya hantar saya kat Sekolah Menengah Kebangsaan Abu Bakar(ABS),Temerloh..kena dok asrama..adoyaiii...x suka nyer saya..x hbs setahun dok sekolah tu saya minta ayah saya tukarkan saya..saya xnak dok asrama..ayah saya pun tukarkan la ke Sekolah Menengah Bera(SMB)..dekat ngan rumah..berulang jek..tapi tak tahan dok situ bab sekolah nie sekolah felda..budak felda sekolah nie mmg teruk..suka mengejek orang asli..bengong betol..satu je cara nak tutup mulut dorang,kita kena cerdik n bijak..saya nie bukanlah pandai sangat pun tapi kira otak ok la hikhikhik...saya mula masuk situ ms ujung form one and form two..tiap kali ujian n exam saya akan dapat tempat pertama dlm kelas tu..start dr situ la dorg tak berani dah nak ejek2 saya..
naik form 3 plak ayah saya tukarkan saya ke Sekolah Menengah Kebangsaan Mengkarak..abang saya c Arie atau lam facebook namanyer Riezan Arie tu memang dah sekolah kat situ,dia form four..ha,nie la citer zaman sekolah menengah versi abg saya pun bermula.....masa mula masuk kat situ ader sorg budak tu membuli saya..sampai menangis saya dibuatnyer...budak tu tak tahu yang saya ader abang kat sekolah tu..tapi saya tak mengadu la kat abang saya yang saya kena buli..kawan saya yang mengadu kat abang saya..kebetulan masa tu cikgu sekolah tu ader meeting,so pengawas kena jaga kelas..abg saya nie pengawas sekolah..abg saya jalan la ke kelas saya pastu kwn2 saya nie ngadu la kat abg saya yang saya kena buli ngan 'big head'(nama glamer bdk yg buli sy tu)..ape lagi,abang saya pun cari la budak tu..tp bdk tu dh mnyorok dh..saya plak,bila abang saya dh tanyer mmg saya x dapat jawab pe..nangis je la..abg saya pun memujuk la adknyer yg agk2 manja nie..hikhikhik..start dr situ c big head tu dah x berani nak buli saya dah..masa saya form four,abg saya form five..masa tu abg saya dh up dh jawatan dia..dia dah jadi penolong ketua pengawas..masa saya form four,kat asrama ade la kes curi..biasa la,budak asrama kan..mest ader kes gitu..kebetulan masa tu budak bilik kitaorang yg kehilangan barang..ape lagi,malam tu bdk bilik ktorg kena denda la(kena denda ngan senior form five)..start kul 12 tgh mlm,kitaorg kena denda 'jemur' sorg2..tapi x lama bab tetiba ader budak histeria..pastu dorg tukar denda berdiri bengkokkan kaki sikit,tangan plak depa ke depan,mata pejam..pastu dorg titik kan lilin panas kat lengan..mmg giler ar dorg..sakit siot..sok pagi kat sekolah,ader la ntah sape ngadu kat abg saya yg saya kena denda macam tu..abg saya apa lagi,mengamuk la dia bab adk dia kena denda cmtu..denda yg x logik..denda melampau..abg saya g cari senior2 yg denda saya tu..takut dorg bab masa tu dorg cakap abg saya hampir2 nak baling kerusi kat dorg..balik asrama tu akak2 senior pun panggil la saya.saya ckp je la saya x ngadu pun..org lain yg bgth..saya mmg x suka nak ngadu kat abg saya..tau plak dorg takut..hampeh jek..tapi pastu bkn abg saya jek yg mngamuk,mak ayah budak lain yg kena denda tu pun ngamuk gak..ye la,tak logik denda yang dorg buat tu...org lain yang curi tapi org lain yg kena..
kesimpulannyer...saya rasa gembira sangat bab saya ader seorang abang yang sangat mengambil berat tentang adiknyer..(masa kat sekolah jek,kat umah dia buli balik..oopppsss...hikhikhikhik)..

*ha..itulah flashback saya..hikhikhikhik

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

korang memang rajin menaip..terbaeekk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...